Evenimentul Zilei > International > VIOLENȚE pe străzile Parisului, de 1 Mai. Ciocniri între sindicate și poliție
VIOLENȚE pe străzile Parisului, de 1 Mai. Ciocniri între sindicate și poliție

VIOLENȚE pe străzile Parisului, de 1 Mai. Ciocniri între sindicate și poliție

Parisul a fost luni scena unor ciocniri violente, prilejuite de o defilare de 1 Mai, care a degenerat în lupte de stradă cu coclteiluri Molotov.

Ciocnirile dintre poliție și manifestanți a izbucnit la Paris cu doar șase zile înaintea turului al doilea, decisiv pentru alegerile prezidențiale. Violențele au acut loc cu ocazia unei defilări de 1 Mai, între tineri cu cagule şi forţele de ordine.

Doi poliţişti au fost răniţi, potrivit prefecturii de poliţie, citată de AFP, preluată de Agerpres

„Indivizi mascaţi şi cu cagule au aruncat cu proiectile şi cocteiluri Molotov asupra forţelor de ordine”, a precizat poliția, iar forțele de ordine au replicat cu gaze lacrimogene. 

Marşul a fost condus de membri ai patru sindicate care purtau un banner pe care era scris „Împotriva declinului social, teren fertil pentru extrema-dreaptă”. Demonstrația a fost întreruptă de mai multe ori. Mai mulţi indivizi, poziţionaţi în fața demonstranților, s-au ciocnit cu poliţiştii aflaţi în dispozitiv, aruncând cu proiectile şi cu cocteiluri Molotov. 

Violențele au provocat și distrugeri.

Uniunea sindicală pentru lupta împotriva extremei-drepte, care prevala în 2002 la calificarea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a lui Jean-Marie Le Pen, este acum împărţită. 

Sindicatele au defilat luni divizate în privinţa recomandării de vot pentru contracararea candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen, care se va confrunta cu centristul Emmanuel Macron la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de la 7 mai.