UPDATE: Potrivit CNN, bilanţul răniţilor în ciocnirile de la Madrid este de 43 de protestatari şi 33 de poliţişt, potrivit serviciului de ambulanţă. Jandarmii au folosit gloanţe de cauciuc şi bastoane pentru a dispersa mulţimea.
Potrivit Reuters, zeci de mii de protestatari, scandând lozinci şi aruncând cu petarde, au mărşăluit prin capitală, până la Ministerul Industriei, unde au aruncat cu pietre, fructe, sticle şi petarde în poliţişti.
Nu suntem terorişti
Ajunşi în faţa Ministerului Industriei, Energiei şi Turismului, minerii s-au confruntat cu forţele de ordine – primii au aruncat petarde şi pietre, iar agenţii de poliţie au lansat gloanţe de cauciuc.
Serviciile de urgenţă au asistat 23 de persoane în urma confruntărilor – 12 mineri, 6 agenţi de ordine şi 5 participanţi la proteste. Niciunul nu a prezentat însă răni grave, consemnează postul naţional de televiziune.

„Duşmanul se află înăuntru”, „Nu suntem terorişti, suntem mineri”, au strigat miile de protestatari, în faţa sediului Ministerului Industriei, după marşul de-a lungul mai multor bulevarde centrale ale capitalei spaniole.

Minerii spanioli din nordul ţării şi-au încheiat azi-noapte, „marşul negru” început în urmă cu aproape trei săptămâni, în semn de protest faţă de reducerea substanţială a subvenţiilor guvernamentale pentru acest sector.
După peste 400 de kilometri parcurşi pe jos, minerii au ajuns în piaţa centrală a oraşului, Puerta del Sol, unde au fost primiţi de sute de persoane, cu aplauze şi cântece, care le-au arătat că reducerile afectează întreaga populaţie.
Marşul negru al minerilor din Spania a început în 22 iunie, după alte peste 20 de zile de grevă în semn de protest faţă de reducerea cu peste 60% a subvenţiilor pentru acest sector.