„Şapte militari au fost ucişi şi alţi 13 au fost răniţi în cursul ultimelor 24 de ore”, a spus el, într-o conferinţă de presă, scrie AFP; citată de Agerpres.

Armata ucraineană a înregistrat pierderi grele în apropiere de Mariinka, aproximativ 17 km sud-vest de Doneţk, fief al rebelilor, şi în zona Mariupol, port strategic la Marea Azov şi ultimul mare oraş din zona de conflict controlat de guvernul ucrainean.

În acelaşi timp, un civil a fost ucis de „un lunetist ucrainean” în teritoriile controlate de rebeli, au indicat pe site-ul lor oficial separatiştii proruşi, fără să precizeze locul unde s-a produs acest caz.

Armata ucraineană a reperat „avioane de vânătoare ruse” în regiunea rusă Rostov pe Don, la frontiera cu regiunea separatistă ucraineană Lugansk.

Estul separatist prorus al Ucrainei, unde peste 6.800 de persoane au fost ucise din aprilie 2014 şi până în prezent, cunoaşte în ultimele săptămâni o recrudescenţă a violenţelor, în pofida armistiţiului în vigoare de la mijlocul lunii februarie, ca parte a acordurilor de pace Minsk-2.

Degradarea situaţiei din estul Ucrainei a făcut obiectului summitului de la Berlin din 24 august, la care au participat cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi şeful statului ucrainean, Petro Poroşenko.

Cu această ocazie, preşedintele Poroşenko a afirmat că Rusia şi rebelii reprezintă „singura ameninţare pentru reinstaurarea păcii”.

Ucraina şi Occidentul acuză Rusia că înarmează rebelii din estul separatist unde a desfăşurat trupe regulate, fapt negat constant de Moscova, potrivit AFP.

Te-ar putea interesa și: