Evenimentul Zilei > Sport > Violențe extreme pe stadioanele din Europa. În Albania, ultrașii au întrerupt meciul, pe „Wembley”, ungurii s-au bătut cu polițiștii. VIDEO
Violențe extreme pe stadioanele din Europa. În Albania, ultrașii au întrerupt meciul, pe „Wembley”, ungurii s-au bătut cu polițiștii. VIDEO

Violențe extreme pe stadioanele din Europa. În Albania, ultrașii au întrerupt meciul, pe „Wembley”, ungurii s-au bătut cu polițiștii. VIDEO

Evenimente extrem de violente înregistrate la două partide disputate, marți, în preliminariile Campionatului Mondial. A fost debandadă la Tirana și la Londra.

Au fost mari probleme, marți seara, la partida dintre Albania și Polonia (scor 0-1), disputată în Grupa I a preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar 2022. Confruntarea de la Tirana era decisivă, pentru că naționala care pierdea ieșea din calculele calificării la turneul final. Polonezii au marcat în minutul 77, prin Swiderski. Ultrașii albanezii au luat foc și au început să arunce cu diverse obiecte către jucătorii oaspeți, care se strânseseră la colțul terenului pentru a sărbători reușita.

La Tirana, arbitrul a întrerupt meciul dintre Albania și Polonia

Arbitrul francez Clement Turpin a fost nevoit să întrerupă meciul timp de 20 de minute, pentru ca spiritele încinse din tribune să se domolească. Jucătorii au intrat la vestiare și au revenit pentru a încheia meciul. Tabela de marcaj nu a mai suferit modificări, așa că „leșii” păstrează șanse de-a ajunge în Qatar anul viitor.

Au fost incidente și la celălalt meci al Grupei I, disputat de Anglia, pe „Wembley”, împotriva reprezentativei Ungariei. Fanii maghiari au batjocorit momentul în care jucătorii Albionului au îngenuncheat înaintea startului partidei. Forțele de ordine au intervenit și a izbucnit o bătaie generală între cele două părți. Polițiștii englezi au părut a fi depășiți de evenimente și, la un moment dat, s-au retras pentru a se regrupa.

Peter Smith, jurnalist Sky Sports prezent pe Wembley, a dezvăluit: „Cineva din tribuna Ungariei a ridicat un mesaj care condamna gestul de a îngenunchea”.

Pe „Wembley”, ungurii au produs haos înaintea confruntării

„Imediat după începerea partidei, polițiștii au pătruns pe stadion pentru a aresta un spectator care a abuzat rasial un steward. A urmat o tulburare minoră, în care s-au implicat și alți spectatori. Ordinea a fost restabilită rapid și nu au mai existat incidente”, au anunțat reprezentanții poliției.

A fost scandal și la meciul tur, câștigat de englezi, la Budapesta, scor 4-0. Din cauza manifestărilor rasiste, Ungaria a avut terenul suspendat la meciul cu Albania (0-1).