Evenimentul Zilei > Sport > Violență extremă în fotbalul din Bosnia-Herțegovina. Mașina unui arbitru incendiată de suporterii furioși
Violență extremă în fotbalul din Bosnia-Herțegovina. Mașina unui arbitru incendiată de suporterii furioși

Violență extremă în fotbalul din Bosnia-Herțegovina. Mașina unui arbitru incendiată de suporterii furioși

Un meci de fotbal, foarte disputat, din campionatul Bosniei- Herțegovina, s-a sfârșit rău pentru echipa de arbitri care a asigurat buna desfășurare a jocului.

Un act de violenţă fără precedent a fost comis împotriva echipei de arbitri care a asigurat buna desfășurare a meciului dintrr echipele Velez Mostar și Borac Banja Luka, fosta adversară a formaţiei CFR Cluj în Liga Campionilor. Meciul s-a jucat în etapa a X-a a campionatului din Bosna- Herțegovina.

La finalul jocului, după ce au părăsit orașul Mostar, cei trei arbitri au fost atacați de un grup de suporteri de-ai echipei locale, care au încercat să-i incendieze. Marţi seară, în timp ce se îndreptau spre casă, într-un autoturism, arbitrii au căzut într-o capcană întinsă de suporteri, într-un tunel.

Ambuscada a fost organziată într-un tunel, pe șosea. Suporterii furioși au blocat autoturismul în tunel, după care l-au incendiat, relatează AFP.

Greșelile de arbitraj au stârnit furia suporterilor locali

Furia suporterilor de fotbal a fost provocată după ce arbitrul a decis să întrerupă jocul înainte de finalul regulamentar. El a luat această decizie tot din cauza fanilor echipei din Mostar. Aceștia au intrat pe teren, după care au lovit un fotbalist al echipei adverse.

Fanii echipei Velez Mostar au invadat terenul în minutul 82, după ce Borac a înscris cel de-al doilea gol, de 2-0. Suporterii erau nemulţumiţi de mai multe decizii ale arbitrului, între care și neacordarea unui penalti pentru gazde, în minutul 28.

Suporterii furioşi au vrut să se răzbune şi pe jucătorii oaspeţi. Aceşti au scăpat nevătămaţi, însă, cu ajutorul fotbaliştilor de la Velez, care au creat un scut uman pentru a-şi apăra adversarii.

Poliția îi caută pe incendiatorii care au pus în pericol viața arbitrilor

După întreruperea meciului, arbitrul şi cei doi asistenţi au părăsit oraşul, în mașină, având ca destinație orașul Sarajevo. Vehiculul cu care se deplasau a fost blocat într-un tunel de o altă maşină în care erau patru persoane.

„După ce au avariat maşina, au aruncat asupra ei o torţă aprinsă. O persoană rănită a fost internată în spital”, a declarat un reprezentant al poliţiei locale, conform AFP.

Maşina a ars complet, conform fotografiilor publicate de presa locală, iar suspecții implicați în incendiere sunt căutați pentru a fi cercetați.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: