Violența domestică creşte îngrijorător în perioada de autoizolare. Tot mai multe femei sunt agresate

Violența domestică creşte îngrijorător în perioada de autoizolare. Tot mai multe femei sunt agresate

În timpul pandemiei de coronavirus care a cuprins o mare parte dintre statele lumii, violența domestică în rândul femeilor devine un fenomen care este luat cât se poate de în serios de autorități. S-a ajuns până acolo încât femeile folosesc cuvinte-cod la farmacii pentru a fi ajutate să scape de violenţa bărbaţilor.

Ce resurse are victima?

1.     Menținerea de activități care au ajutat în trecut la gestionarea situațiilor dificile.

2.     Ținerea la îndemână (astfel încât partenerul să nu afle) de informații despre liniile de asistență telefonică, asistența socială, protecția copiilor, cea mai apropiată secție de poliție și adăposturi sau servicii de suport disponibile.

3.     Asigurarea de sprijin din partea rudelor și a prietenilor de încredere (telefon, e-mail, sms-uri) care le pot acorda ajutor emoțional și practic (adăpost, mâncare, îngrijire pentru copiii lor).

Ne puteți urmări și pe Google News

4.     Elaborarea unui plan de scăpare pentru ele și copiii lor în cazul în care situația se agravează (modalități - exersate înainte de mai multe ori împreună cu copiii - prin care pot fugi de acasă și se pot adăposti undeva în siguranță): motiv de a ieși din casă, mod de transport, pe cine sună, unde se adăpostesc etc.

5.     Ținerea la îndemână (ascunse) a documentelor importante (buletine, certificate de naștere, certificate de proprietate, carnete de sănătate etc.), bani, câteva obiecte personale strict necesare pe care să le ia în caz că trebuie să plece de urgență.

Laura-Maria Cojocaru este președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” ,Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică.