Evenimentul Zilei > Vremea > Ninge ca în decembrie. Județe întregi se luptă cu ninsoare. Case şi drumuri, acoperite complet de zăpadă. FOTO-VIDEO
Ninge ca în decembrie. Județe întregi se luptă cu ninsoare. Case şi drumuri, acoperite complet de zăpadă. FOTO-VIDEO

Ninge ca în decembrie. Județe întregi se luptă cu ninsoare. Case şi drumuri, acoperite complet de zăpadă. FOTO-VIDEO

Meteorologii vin doar cu vești proaste pentru români, în special pentru cei care nu-şi vor permite să dea drumul la căldură din cauza facturilor exorbitante care vor veni. Ninge în mai multe județe, iar zăpada a acoperit deja drumurile ca în plină iarnă cu un strat de zăpadă de peste 3 cm.

ANM a anunţat că deja a nins în ultimele ore şi s-a depus strat generos de zăpadă în Masivul Ceahlău. Ninsori şi vreme rece sunt în județel Harghita şi Neamţ.

Iar utilajele de deszăpezire au intervenit în această dimineață  pe DN12A (zona Frumoasa – Lunca de Sus), DN12C (zona Lacul Roșu), DN13B (zona Bucin) și DN15 (zona Borsec).

Utilajele de deszăpezire sunt deja la treabă

”În acest moment, acționăm cu 16 utilaje care au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții. Cu toate că stratul de zăpadă nu este consistent, îi avertizăm pe șoferi să circule cu prudență și să nu plece la drum dacă nu au mașinile pregătite pentru iarnă”, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Ninsori şi vreme rece în Bacău şi Argeş. Aici,  zăpada a acoperit străzile și casele oamenilor, iar în Munții Făgăraș ninge necontenit de ore întregi. Şi în Argeş ninge, iar stratul de zăpadă măsura 3 cm la Dâmbovicioara.

Ninsori la munte şi frig în restul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă pentru intervalul 8 noiembrie, ora 16 – 9 noiembrie, ora 20. Vremea se răceşte semnificativ în următoarea perioadă. În zonele montane vor predomina ninsori, iar în zonele mai joase va ploua.

La munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă.

În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Ninsori şi vreme rece în multe zone ale ţării. A venit iarna! Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi de Moş Nicolae Vremea s-a răcit în toată ţara. După temperaturile de vară din weekend, acum avem parte de ploi şi ninsoare. În această dimineaţă, la ora 10, se înregistrau temperaturi cuprinse între minus 5 şi 11 grade Celsius. Cel mai rece este în zonele montane unde şi ninge, anunţă ANM.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.