Alertă mondială!Stihiile naturii lovesc pe toate meridianele. Situația este fără precedent

Alertă mondială!Stihiile naturii lovesc pe toate meridianele. Situația este fără precedent

 În Oceanul Atlantic, trei furtuni tropicale s-au format în doar șase ore iar, din cauza numărului mare de astfel de fenomene, meteorologii au epuizat literele şi au trecut la alfabetul grecesc pentru a le denumi.

 

Astfel, vineri, meteorologii de la Centrului Naţional pentru Uragane au trebuit să treacă la alfabetul grecesc pentru a numi furtunile tropicale formate în Oceanul Atlantic.

Acest lucru se întâmplă pentru prima dată din 2005 încoace, iar momentul este produs cu câteva săptămâni mai devreme decât în urmă cu 15 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul record de uragane formate în Atlantic continuă să crească. În cursul zilei de vineri s-au format trei noi furtuni tropicale în decurs de doar şase ore.

Furtuna tropicală Wilfred, ultima cu un nume tradiţional, s-a format în Oceanul Atlantic vineri dimineaţă.

După mai puţin de o oră, furtuna tropicală Alpha s-a format în estul Oceanului Atlantic de Nord, lângă coasta Portugaliei.

Mai apoi, furtuna tropicală Beta s-a format în partea de vest a Golfului Mexic, scrie Digi24.

Sezonul uraganelor în Oceanul Atlantic din acest an a dărâmat mai multe recorduri în ce privește numărul de uragane și furtuni, dar pare că în această săptămână și Europa are parte de un episod de furtună tropicală. Grecia este lovită, de un uragan mediteranean.

Stihiile naturii lovesc pe toate meridianele. Situația este fără precedent

Se vede că nici Europa nu a scăpat de stihiile naturii. Astfel, ciclonul Ianos a lovit cu forța unui urgan și acum se deplasează încet din Marea Ionică deasupra Peloponezului și a insulelor din Marea Egee.

Viteza vântului produsă de Ianos este de 90 de kilometri pe oră, însă ea urmează să crească înainte să lovească țărmul, ajungând și la forțe și viteze similare uraganelor americane – 120 de kilometri pe oră sau mai mult.

Există și curse aeriene redirecționate, din cauza condițiilor improprii de aterizare și decolare. Școlile au fost închise, copiii se vor întoarce abia luni la cursuri.

„Situația este fără precedent. Sunt aici de 37 de ani și este pentru prima dată când vedem un astfel de coșmar. Nu am dormit deloc, situația este critică. Întreaga fațadă a tavernei mele a fost distrusă, vântul a spulberat-o”, spune un localnic.