Vindecare prin masaj

Pe lângă inducerea stării de relaxare, masajul este folosit şi în scopuri terapeutice, pentru a trata diverse afecţiuni.

Potrivit publicaţiei „Forbes“, un număr însemnat de persoane au apelat la masaj din motive medicale şi nu neapărat pentru diminuarea senzaţiei de stres. Recuperarea după o lovitură, eliminarea durerii musculare, durerea de cap sunt doar câteva dintre beneficiile unei astfel de terapii.

Din ce în ce mai mulţi oameni încep să privească masajul ca o componentă importantă dintr-un regim de viaţă sănătos, nu doar ca o activitate de vacanţă.

Există mai multe tipuri prin care se poate efectua această „terapie“, fiecare adresându-se unei anumite afecţiuni. Masajul care antrenează ţesutul conjunctiv Printre cele mai cunoscute se numără masajul care acţionează asupra ţesuturilor conjunctive. De beneficiile acestuia se pot bucura persoanele care au suferit accidentări din cauza efortului fizic.

Acest tip de masaj constă în efectuarea unor mişcări lente şi apăsări repetate, menite să încălzească ţesutul din muşchi şi să elimine senzaţia de încordare. Masajul thailandez S-a dovedit de-a lungul timpului că masajul thailandez reduce starea de anxietate, reglează respiraţia şi contribuie la menţinerea în stare bună a sistemului imunitar. Terapeutul vă va determina să efectuaţi o serie de mişcări de yoga menite să îmbunătăţească atât flexibilitatea şi tonusul muscular, cât şi circulaţia sanguină. Shiatsu Tehnica de masaj Shiatsu presupune exercitarea presiunii asupra corpului cu ajutorul degetelor. Cunoscută şi sub denumirea de presopunctură, această tehnică se concentrează asupra punctelor reflexogene ale corpului uman, eliminând eventualele obstacole din fluxul natural al energiei, răspunzătoare pentru apariţia unor boli. Acest tip de masaj se poate efectua şi în apă şi poartă denumirea de Watsu. Masajul suedez Este unul dintre cele mai cunoscute şi se caracterizează prin mai multe mişcări care implică muşchii: frământare, lovire, frecare. Toate acestea duc la relaxare şi la intensificarea fluxului de oxigen. Tehnica elimină durerile musculare şi se efectuează cel mai bine cu ajutorul unui ulei special. Masajul limfatic Este folosit de terapeuţi pentru a elimina toxinele din organism. Pentru a avea cele mai bune efecte, se recomandă consumul mare de apă. Drenajul limfatic elimină durerile şi leziunile acute, vindecă anumite afecţiuni ale pielii şi previne anumite boli. Masajul ayurvedic Masajul este doar una dintre componentele medicinei tradiţionale ayurvedice, care are ca scop reîmprospă tarea şi menţinerea energiei corpului. Mişcările de masare a corpului se realizează cu ajutorul unor uleiuri speciale obţinute din plante, care elimină impurităţile şi detoxifiază corpul. Muşchii nu sunt masaţi în profunzime, ci e vorba, mai de degrabă, de mişcări lente, benefice pentru sistemul nervos.