Evenimentul Zilei > International > „Vina” de a organiza slujbe. Bisericile românești din Chicago primesc citații și amenzi
„Vina” de a organiza slujbe. Bisericile românești din Chicago primesc citații și amenzi

„Vina” de a organiza slujbe. Bisericile românești din Chicago primesc citații și amenzi

Pastorii și bisericile sunt citați pentru „dezordine publică”, deși au ținut slujbe religioase în siguranță, cu distanțare socială, în cele mai atente condiții.

Pastorii sunt citați pentru „dezordine publică” și amendați cu sute de dolari pentru susținerea serviciilor religioase responsabile, la distanță socială, în timp ce stripperii trebuie să fie tratați în mod egal și să li se acorde fondurile contribuabililor, astfel încât să-și poată exercita „dreptul Primului Amendament de a prezenta divertismentul dansului erotic”.

În Chicago, biserica Elim (penticostală) și biserica Logos (baptistă) au primit câte două citații fiecare, pentru slujbele religioase organizate duminica trecută

Și pentru că formularul citației nu are (încă) o căsuță pentru „închinarea la Dumnezeu” ori „predicarea Evangheliei”, poliția – la directiva primarului – a devenit creativă și a citat bisericile pentru „dezordine publică”.

„Pentru asta te citează poliția când bei prea mult și te iei la bătaie cu ceilalți din bar”, a declarat pastorul Cristian Ionescu.

Pastorii și bisericile sunt citate pentru „dezordine publică” pentru că au ținut slujbe religioase în siguranță, cu distanțare socială, în cele mai atente și ordonate condiții, scrie tribuna.us.

Fiecare citație (și vor urma mai multe) vine cu amenzi de câteva sute de dolari, obligând pastorii și bisericile să se prezinte la o înfățișare în fața unui judecător pentru a fi analizate.

Între timp, instanța federală din statul vecin, Wisconsin, a emis o interdicție împotriva Administrației Întreprinderilor Mici, obligând-o să includă cluburile de striptease în programul de ajutor financiar pentru coronavirus, deoarece (și acestea sunt exact citatele din ordinul instanței):

-„Dansul nud este o formă de expresie protejată de Primul Amendament”

-„Există o lege generală care singularizează un grup defavorizat (stripperii) pe baza unui discurs negativ”

-„Pierderea libertăților Primului Amendament, PENTRU O PERIOADĂ MINIMĂ DE TIMP, constituie, fără îndoială, un prejudiciu ireparabil. Stripperii au arătat că incapacitatea lor de a obține (banii de ajutor de la contribuabili) îi va împiedica să își exercite dreptul Primului Amendament de a PREZENTA DIVERTISMENTUL DANSULUI EROTIC”.

Deci, pastorii sunt citați pentru „dezordine publică” și amendați în timp ce stripperii trebuie să fie tratați în mod egal și să li se acorde fondurile contribuabililor, astfel încât să-și poată exercita „dreptul Primului Amendament de a prezenta divertismentul dansului erotic”.

 

foto: tribuna.us