Evenimentul Zilei > Vremea > Vin ninsorile. Va fi urgie în weekend. Meteorologii au emis prognoza
Vin ninsorile. Va fi urgie în weekend. Meteorologii au emis prognoza

Vin ninsorile. Va fi urgie în weekend. Meteorologii au emis prognoza

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 8 - 11 octombrie. Vremea se va răci în continuare, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât specificul vremii pentru această perioadă. Iată ce vești aduce prognoza meteo pentru următoarele patru zile, atât în țară, cât și în Capitală!

Vineri, vremea va fi deosebit de rece în toate regiunile țării

Vineri, 8 octombrie, vremea va fi foarte rece pentru această perioadă a anului, în special în regiunile extracarpatice. În general, cerul va fi noros, iar pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a României și izolat în rest se vor manifesta și averse temporare.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, însă pe parcursul zilei se vor înregistra intensificări ale vântului cu precădere în sudul, sud-estul țării și în zonele montane. Izolat, dimineața se vor semnala condiții de ceață, iar seara spre noapte, în special în nordul și centrul țării vor fi condiții de brumă. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă în jumătatea de sud-vest a României, însă se va menține la valori foarte ridicate la nivelul întregii țări, cu precădere în zonele din nord-est.

Temperaturile minime vor varia între 0 și 8 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade Celsius, cele mai ridicate fiind raportate în zona de nord-vest a României.

Rafale de vânt de până la 50 km/h în București

În municipiul București, vremea, vineri, 8 octombrie, va fi foarte rece. În a doua parte a zilei se vor manifesta ploi temporare, iar vântul va sufla moderat. Rafalele de vor intensifica însă pe parcursul zilei și vor atinge viteze de până la 45-50 de km/h.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime vor fi de aproximativ 13 grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi cvasi-staționară, la valori ridicate.

La munte vor predomina ninsorile

În weekend, sâmbătă, 9 octombrie, vremea va rămâne în continuare rece în majoritatea regiunilor din țară. Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări cu precădere în jumătatea de sud-vest a României, în prima parte a zilei. În Banat, Oltenia și local în Crișana se vor manifesta ploi. Și în Transilvania, Muntenia și Dobrogea se vor manifesta averse, însă pe arii mai restrânse.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate în general, iar în zonele din sud-est și local în sud-vest, precum și la munte, vântul se va intensifica. În zonele de munte, precipitațiilor vor fi mixte. La altitudini mari, în special în vestul Carpaților Meridionali, vor predomina ninsorile. Presiunea atmosferică va avea în continuare valori ridicate.

Temperaturile minime vor varia între 1 și 7 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor încadra între 7 și 15 grade Celsius.

Ce vești aduce prognoza meteo pentru 9 octombrie în Capitală

Sâmbătă, 9 octombrie, vremea în Capitală va continua să se mențină rece. Cerul va fi, în general, noros. În prima parte a zilei, trecător, se vor semnala ploi slabe. Rafalele de vânt vor fi moderate. Presiunea atmosferică se va menține la valori ridicate. Temperaturile minime vor varia între 4 și 6 grade Celsius, în timp ce maximele se vor situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

Cantități importante de apă în vestul țării, la finalul weekend-ului

Vremea, duminică, 10 octombrie, nu aduce temperaturi mai călduroase. Cerul va fi variabil în regiunile de est ale țării și noros în restul României. Rafalele de vânt vor sufla slab și/sau moderat. Pe arii restrânse, în sudul și sud-vestul țării, vântul se va intensifica. Fenomenul se va semnala și în zonele montane cu altitudini importante, unde rafalele vor depăși viteze de 65 de km/h.

În jumătatea de vest a țării va ploua temporar. Pe alocuri, se vor acumula cantități importante de apă, semnalează meteorologii. În jumătatea de est a țării, ploile se vor manifesta pe arii restrânse și, în general, slabe din punct de vedere cantitativ. La munte, precipitațiile vor fi mixte.

Temperaturile minime vor varia între 1 și 12 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime vor fi în ușoară creștere în estul și sud-estul României și se vor încadra între 8 și 16 grade Celsius.

Ce temperaturi se anunță în București, duminică

Duminică, 10 octombrie, vremea va continua să fie rece în municipiul București. Cerul va fi înnorat, în general, pe timpul zilei. Se vor manifesta, de asemenea, și ploi slabe, însă care vor fi trecătoare. Rafalele de vânt vor sufla moderat, în general.

Temperaturile minime vor varia, duminică, în Capitală, între 6 și 8 grade Celsius. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 13 și 14 grade Celsius.

Ce vești aduce prognoza meteo pentru începutul săptămânii viitoare

Prognoza meteo nu aduce vești mai bune nici pentru începutul săptămânii 11-17 octombrie. Luni, 11 octombrie, vremea va continua să rămână rece în  România. Cerul va fi noros și se vor manifesta ploi în toate regiunile țării. În teritoriile din sud, est și centru, aversele se vor manifesta pe arii mai extinse, unde pe alocuri se vor înregistra cantități de apă însemnate.

În zonele de munte, la altitudini de peste 1.600 de metri, vor predomina ninsorile. La înălțimi mai mici se vor manifesta precipitații mixte. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În zonele de munte, local, vântul se va intensifica, precum și în sudul și sud-estul României. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade Celsius. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade Celsius.

Vremea, luni, 11 octombrie, în București, va fi deosebit de rece, iar cerul va fi noros. Temporar, în Capitală, se vor manifesta ploi. Rafalele de vânt vor fi moderate, în general, însă pe perioade scurte de timp se vor intensifica.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime se vor situa în jurul a 13 grade Celsius.