Evenimentul Zilei > Actualitate > Vin fondurile europene pentru combatarea pandemiei. Ce destinație vor avea milioanele de euro?
Vin fondurile europene pentru combatarea pandemiei. Ce destinație vor avea milioanele de euro?

Vin fondurile europene pentru combatarea pandemiei. Ce destinație vor avea milioanele de euro?

Ministerul Fondurilor Europene a deschis mai multe apeluri de proiecte cu fonduri europene pentru a finanţa sistemul sanitar, precum şi unităţile de învăţământ, în contextul pandemiei.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat mai multe apeluri de proiecte pentru a finanţa sistemul sanitar, precum şi unităţile de învăţământ prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi Programului Operaţional Competitivitate (POC), a anunţat marţi ministerul.

Astfel, din fondurile POIM sunt finanţate pentru unităţile de învăţământ echipamentele de protecţie şi containerele sanitare mobile în valoare de 50, respectiv 25 milioane euro, pentru a putea susţine activităţi didactice în condiţii de siguranţă.

Apelul a fost deschis în data de 25 octombrie şi până în data de 2 noiembrie au fost depuse în sistemul electronic MySMIS 125 de proiecte în valoare de aproximativ 157 milioane lei. Totodată, alte 180 de schiţe de proiecte erau în curs de completare.

Potrivit sursei citate, în cadrul apelului se finanţează dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat cu: echipamente de protecţie/dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la măşti de protecţie, dezinfectanţi, combinezoane, aparatură destinată dezinfecţiei şi sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor.

„Pentru acţiunile de acest tip, echipamentele de protecţie de uz personal sunt eligibile exclusiv în beneficiul studenţilor care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale de stat şi burse sociale ocazionale. Menţionăm că dotarea cu containere sanitare mobile poate fi propusă doar pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din regiunile mai puţin dezvoltate, care nu au acces la reţeaua de apă şi canalizare”, se menţionează în comunicat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: