Deputatul PNL notează că, din cauza faptului că Bugetul pe 2019 a fost realizat pe cifre false,motiv pentru care urmează concedieri în sectorul public.

Ba mai mult, Guvernul le socilicită ordinatorilor de credite fie să concedieze oameni, fie să îi dea afara, iar cine nu va aplica măsura sugerată de Guvern, va primi o amendă usturătoare.

„Dovada că nu sunt bani de salarii! Urmează concedieri sau concediu fără plată la stat!

Iată dovada că Bugetul de Stat a fost făcut pe cifre false și că prăbușirea este aproape! Propaganda „avem bani de salarii și pensii” este dărămată de o adresă transmisă de Ministerul de Finanțe ordonatorilor de credite. Până acum, suplimentau cheltuielile cu salariile cu bani de la investiții, dar cum în 2019 nu sunt bani nici de investiții, trebuie să recurgă la tăieri!

După ce Guvernul PSD-ALDE s-a lăudat cu majorări salariale, provocând un haos în sistemul de salarizare din România, acum se pregătește să dea oameni afară!”, scrie Dan Vîlceanu.

„Guvernul, prin Ministerul de Finanțe, obligă ordonatorii de credite să concedieze oameni, ori să îi trimită în concediu fără plată! Ba mai mult, cine nu se subordonează este sancționat, pe persoană fizică, cu amendă cuprinsă între 50.000 și 100.000 de lei! Atât de mare este disperarea!

Au început să concedieze asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități și continuă cu funcționarii!

Am intrat în posesia unor documente care confirmă că nu sunt bani de salarii pe trimestrul IV, iar recomandarea Guvernului pentru directorii din teritoriu este să ia orice măsuri, astfel încât să se încadreze în sumele din buget. Li se spune explicit că nu vor fi suplimentate bugetele la rectificare și că trebuie să transmită la săptămânal reducerile făcute la cheltuielile de personal. Şi atenție, nu vorbim de reducerea posturilor vacante, pentru că acestea nu au mai fost bugetate anul acesta”, mai punctează deputatul.

„În casele de pensii de exemplu, situația e critică. Este nevoie de personal, mincinoşii de la Guvern susțin public că vor face angajări pentru efectuarea recalculărilor de pensii, dar de fapt dau afară.

PNL a avertizat pericolul adoptării unui buget mincinos, bazat pe cifre false, iar cei care plătesc sunt românii.

PSD-ALDE, un guvern de incompetenți ticăloși care duce România spre criză!”, a conchis Dan Vîlceanu.

 

Te-ar putea interesa și: