Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban atacă oficialii de la Bruxelles. „Birocrații din capitala iliberalismului nu pot tolera pe cineva care este diferit”
Viktor Orban atacă oficialii de la Bruxelles. „Birocrații din capitala iliberalismului nu pot tolera pe cineva care este diferit”

Viktor Orban atacă oficialii de la Bruxelles. „Birocrații din capitala iliberalismului nu pot tolera pe cineva care este diferit”

Curg acuzațiile din partea Guvernului lui Viktor Orban. Comisia Europeană nu poate suporta „pe cineva care este diferit”, acuză Ungaria, în contextul criticilor îndreptate asupra oficialilor de la Budapesta cu privire la valorile europene încălcate prin „limitarea drepturilor comunității LGBT” sau la reformele din Justiție, care nu au fost adoptate.

Șeful de cabinet al lui Viktor Orban a declarat într-un interviu publicat luni în săptămânalul polonez Sieci că Bruxelles încearcă să exercite presiuni asupra Europei centrale. Uniunea Europeană se află într-o presiune crescândă și va trebui „să-și reconsidere serios atitudinea față de această regiune”, a spus Gergely Gulyas.

Bruxelles, „capitala iliberalismului”. Ungaria acuză: „Nu pot tolera pe cineva care este diferit”

Instituţiile UE „atacă” în primul rând Polonia şi Ungaria, dar recent au fost luate în vizor şi Slovenia şi Austria, pentru că „birocraţii de la Bruxelles nu pot tolera pe cineva care este diferit”, a acuzat Gergely Gulyas. „În acest sens, Bruxelles este capitala iliberalismului”, a adăugat șeful de cabinet al lui Viktor Orban.

Potrivit oficialului ungar, „nivelul de intervenţie în treburile interne ale Ungariei este fără precedent”, iar UE „nu poate admite că această parte a Europei este diferită de Occident (…) şi preferă să rişte stabilitatea Uniunii în loc să adopte o poziţie flexibilă”.

Ungaria şi Polonia, ţări conduse de guverne conservatoare criticate de Bruxelles că încalcă valorile europene prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT sau reformele în justiţie, sunt vizate de o serie de proceduri de infringement şi juridice declanşate împotriva lor de Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

Viktor Orban se descurcă fără banii PNRR

Dacă Guvernul condus de Viktor Orban nu va primi banii prin PNRR de la Comisia Europeană, „din motive politice”, Ungaria va merge singură pe piețele internaționale, pentru a-și compensa resursele lipsă, a anunțat săptămâna trecută prim-ministrul ungar.

Ministrul finanțelor din Ungaria a rezolvat această problemă „într-un mod genial” și a atras bani printr-un credit „ale cărui condiții sunt favorabile într-un mod poate fără precedent”, a precizat Viktor Orban.

Anunțul vine în contextul tensiunilor dintre Comisia Europeană și Ungaria, pe tema legii LGBT, anti-LGBT adoptată și susținută de Viktor Orban. Premierul maghiar Viktor Orban a declarat că nu intenționează să accepte fondurile Comisiei Europene dacă acestea depind de promovarea unor legi pro-LGBT.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: