Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban a găsit răspunsul pentru pandemie. Dă 900 de euro fiecărei familii cu copii
Viktor Orban a găsit răspunsul pentru pandemie. Dă 900 de euro fiecărei familii cu copii

Viktor Orban a găsit răspunsul pentru pandemie. Dă 900 de euro fiecărei familii cu copii

Viktor Orban a găsit soluția pentru a-și sprijini cetățenii maghiari în mijlocul crizei economice generate la nivel mondial de pandemia de coronavirus. Statul va returna tuturor maghiarilor cu cel puțin un copil impozitul pe venit plătit, potrivit ministrului ungar al Finanțelor. Astfel, aproape 2 milioane de maghiari vor încasa aproximativ 900 de euro drept sprijin financiar.

Cum depășesc maghiarii criza economică. Fiecare adult cu cel puțin un copil primește 900 de euro de la stat

Statul maghiar a pus la bătaie pentru cetățeni suma de 600 de miliarde de forinți, echivalentul a 1,69 miliarde de euro, pentru a-i sprijini în criza economică. O cincime din populația țării va beneficia de sprijin de stat de la Guvernul Ungariei. Este vorba despre 1, 9 milioane de persoane cărora li se va restitui impozitul pe venit plătit.

Plățile vor fi făcute până în februarie 2022, potrivit anunțului ministrului ungar al Finanţelor, Mihály Varga, care a mai precizat că de această măsură vor beneficia toți cetățenii maghiari cu cel puțin un copil.

Guvernul din Ungaria urmează să elaboreze în cursul acestei toamne un regulament detaliat al efectuării plăților.

Dacă Guvernul de la București ar lua o decizie similară, calculată la un salariu mediu net de 3.541 de lei, din care impozitul pe venit luat de stat este 393 de lei și un număr de 1,9 milioane de beneficiari, impactul financiar al măsurii ar fi de aproape nouă miliarde de lei, respectiv 1,8 miliarde de euro, potrivit stirileprotv.ro.

Creșterea economică a Ungariei ar putea să atingă un procent de 7% în anul 2021

Ministerul Finanţelor din Ungaria a mai subliniat că, în cazul în care relansarea economică va continua, creșterea economică va putea atinge un procent de 7% în anul 2021.

Pe de altă parte, Viktor Orban a anunțat că, „indiferent de ceea ce face Bruxelles”, Ungaria prezintă o bază financiară suficient de solidă pentru a-și lansa toate proiectele de care cetățenii săi au nevoie ca urmare a crizei generate de pandemia de COVID-19.

Dacă Guvernul condus de Viktor Orban nu va primi banii prin PNRR de la Comisia Europeană, „din motive politice”, Ungaria va merge singură pe piețele internaționale, pentru a-și compensa resursele lipsă, a anunțat prim-ministrul ungar.

Ministrul finanțelor din Ungaria a rezolvat această problemă „într-un mod genial” și a atras bani printr-un credit „ale cărui condiții sunt favorabile într-un mod poate fără precedent”, a precizat Viktor Orban.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: