Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban a dat șah mat Comisiei Europene. Se descurcă foarte bine și fără banii PNRR. „Într-un mod genial…”
Viktor Orban a dat șah mat Comisiei Europene. Se descurcă foarte bine și fără banii PNRR. „Într-un mod genial…”

Viktor Orban a dat șah mat Comisiei Europene. Se descurcă foarte bine și fără banii PNRR. „Într-un mod genial…”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, nu se compromite din motive politice. Oficialul a anunțat că, „indiferent de ceea ce face Bruxelles”, Ungaria prezintă o bază financiară suficient de solidă pentru a-și lansa toate proiectele de care cetățenii săi au nevoie ca urmare a crizei generate de pandemia de COVID-19.

Viktor Orban se descurcă și fără banii Comisiei Europene. „Condiții favorabile, poate fără precedent”

Dacă Guvernul condus de Viktor Orban nu va primi banii prin PNRR de la Comisia Europeană, „din motive politice”, Ungaria va merge singură pe piețele internaționale, pentru a-și compensa resursele lipsă, a anunțat prim-ministrul ungar.

Ministrul finanțelor din Ungaria a rezolvat această problemă „într-un mod genial” și a atras bani printr-un credit „ale cărui condiții sunt favorabile într-un mod poate fără precedent”, a precizat Viktor Orban, potrivit flux24.

Anunțul vine în contextul tensiunilor dintre Comisia Europeană și Ungaria, pe tema legii LGBT,  anti-LGBT adoptată și susținută de Viktor Orban. Premierul maghiar Viktor Orban a declarat că nu intenționează să accepte fondurile Comisiei Europene dacă acestea depind de promovarea unor legi pro-LGBT.

Ungaria va refuza fondurile UE în favoarea protejării cetățenilor maghiari

Viktor Orban nu este dispus să accepte fondurile puse la dispoziție de Comisia Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență, dacă acestea presupun adoptarea unor legi care „restricţionează informaţiile despre homosexualitate”.

Ungaria ar trebui să primească din partea oficialilor europeni, prin PNRR, o sumă de aproximativ 7, 2 miliarde de euro, însă Viktor Orban se lasă lipsit de banii în cauză, dacă aceștia depind de promovarea LGBT.

Oficialii europeni au aprobat PNRR-urile mai multor țări din Uniunea Europeană, însă nu și pe cel al Ungariei, care este vizată de un raport al oficialilor europeni ce poate fi folosit drept instrument spre a retrage fondurile europene promise statului.

Comisia Europeană nu a transmis, concret, că neaprobarea PNRR-ului Ungariei ar avea de-a face cu legea anti-LGBT adoptată de oficialii maghiari. Cu toate acestea, potrivit decretului Ungariei, Comisia Europeană întârzie aprobarea PNRR „din cauza respingerii politice a legislaţiei naţionale privind protecţia copiilor”.

Ungaria va accepta doar un acord în care „Comisia Europeană nu impune Ungariei o condiție care nu se aplică altor state membre”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: