Evenimentul Zilei > Vremea > Vijelii și ploi în nordul și vestul României. Unde se anunță temperaturi ridicate. Cum va fi vremea pe 10 iulie
Vijelii și ploi în nordul și vestul României. Unde se anunță temperaturi ridicate. Cum va fi vremea pe 10 iulie

Vijelii și ploi în nordul și vestul României. Unde se anunță temperaturi ridicate. Cum va fi vremea pe 10 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru sâmbătă, 10 iulie. În zona de vest și nord-vest a țării, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă.

Teritoriile din vestul și nord-vestul României sunt vizate de instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta, cu precădere în a doua parte a zilei, prin averse torențiale însoțite de descărcări electrice și intensificări ale rafalelor de vânt. Se vor semnala vijelii și, izolat, vor fi prezente și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 de l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În restul țării, cerul va fi mai mult senin. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Disconfortul termic va fi ridicat, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Presiunea atmosferică va scădea, în prima parte a zilei.

Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 24 de grade. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 8 și 23 de grade, anunță ANM.

Peste 30 de grade în București

În Capitală, vremea va fi călduroasă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar ITU va depăși pragul de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, însă mai mult senin în prima parte a zilei. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea, în prima parte a zilei, va înregistra scăderi.

Temperatura maximă va fi de aproximativ 32 de grade. Valorile minime se vor situa între 16 și 18 grade.

Cum va fi vremea la munte

În zonele montane, valorile termice nu vor prezenta variații semnificative față de zilele anterioare, potrivit ANM.

În Carpații Occidentali și în cei Meridionali (în a doua parte a zilei, în cazul de față), se vor manifesta averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice. Izolat, se va semnala grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30 de l/mp, însă doar în arii restrânse și izolat.

Prognoza meteo pentru litoral

La mare, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi senin, în cea mai mare parte a zilei. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În a doua parte a zilei, acestea pot înregistra intensificări.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 20 și 23 de grade. Valoarea termică a apei va fi de aproximativ 23 de grade.