Vremea severă din județul Alba a instalat panica în rândurile cetățenilor. Mai multe persoane, inclusiv femei însărcinate, din patru localităţi de pe Valea Sebeşului au fost surprinse, sâmbătă seara, de o viitură. Din fericire, toți cei în pericol au fost salvați de echipajele ISU Alba, în sprijinul cărora au fost trimişi, pentru înlăturarea urmărilor inundaţiilor, aproape 100 de pompieri din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu.

Mai multe persoane au fost surprinse de viitură fiind salvate de către echipajele ISU și autoritățile locale, informează Realitatea de Alba.

De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetățenilor. Pompierii depun eforturi susținute pentru evacuarea apei din gospodării și deblocarea canalelor de scurgere a apei.

Întrucât intervenția pompierilor se realizează cu dificultate, IGSU a dispus suplimentarea efectivelor care acționează pentru salvarea persoanelor și înlăturarea urmărilor inundațiilor cu forțe de la inspectoratele din județele învecinate. Astfel, aproape 100 de pompieri din județele Brașov, Cluj, Hunedoara, Sibiu și Mureș au fost trimiși în sprijinul salvatorilor din Alba.

„La ora 20:30 situatia se prezinta astfel:

– nivelul apelor este in scadere in toate cele 4 localitati, iar echipajele de interventie actioneaza pentru salvarea persoanelor suprinse de viitura in locuinte/autoturisme;

– in loc. Pianu de Sus au fost salvate 11 persoane si nu mai sunt alte apeluri prin SNUAU 112 prin care se solicita sprijin.

– in loc. Sebesel au fost salvate cele 4 persoane suprinse de viitura in autoturism si sunt in desfasurare actiuni de interventie pentru identificarea altor persoane aflate in nevoie;

– in loc. Rachita au fost salvate 3 persoane (2 gravide si 1 minor) si sunt in desfasurare actiuni de interventie pentru identificarea altor persoane aflate in nevoie;

– in loc. Săliștea au fost salvate 3 persoane si si sunt in desfasurare actiuni de interventie pentru identificarea altor persoane aflate in nevoie;

De asemenea, sunt apeluri la 112 privind formarea unei viituri in loc. Câlnic.

La nivelul tuturor localitatilor afectate au inceput actiuni de interventie pentru evacuarea apei si aluviunilor din gospodarii.”, conform Realitatea de Alba.

 

Te-ar putea interesa și: