Evenimentul Zilei > Politica > Viitorul României e decis de „populiști”. Se mai reface coaliția de guvernare? „Prefer să accept realitatea”
Viitorul României e decis de „populiști”. Se mai reface coaliția de guvernare? „Prefer să accept realitatea”

Viitorul României e decis de „populiști”. Se mai reface coaliția de guvernare? „Prefer să accept realitatea”

„Prefer să accept realitatea decât să mă păcălesc singură”, a subliniat fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, precizând că refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR nu va fi posibilă. România urmează să fie aruncată în brațele „populiștilor” din cauza faptului că în interiorul partidelor ce au condus România nu mai există încredere în oameni.

O refacere a coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR este imposibilă, susține Violeta Alexandru. Poziția fostului ministru al Muncii vine în contextul în care Dacian Cioloș a fost propus premier de către președintele Klaus Iohannis. Liderul USR a menționat că prioritatea sa este refacerea coaliției de guvernare care a condus România anterior.

Coaliția de guvernare nu se mai reface

„Prefer să accept realitatea decât să mă păcălesc singură”, a spus Violeta Alexandru. „Acum, sincer, chiar doriți să ne păcălim singuri, să ne amăgim? Avem timp? E momentul, cu ambulanțele transportând bolnavii și staționând cu orele în curtea spitalelor ca să se elibereze un loc pentru internare, să analizăm când i-a trimis D. Cioloș SMS-ul lui F. Cîțu și ce i-o fi răspuns acesta, dacă i-a răspuns? Groaznic trebuie să fie pentru un doctor să decidă pe cine internează și pe cine nu, în condițiile în care nu mai sunt locuri.

Sunt persoane mai sofisticate decât mine în crearea de strategii. Eu sunt pentru lucrurile simple, clare și transparente. Mă ajută și comunicările publice ale conducerii PNL precum și comunicarea cu parlamentarii. Prefer să accept realitatea decât să mă păcălesc singură. Nu se va reface coaliția. S-a terminat”, a scris Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook.

România va fi aruncată în brațele „populiștilor”

Țara va fi aruncată în brațele „populiștilor”, este de părere fostul ministru al Muncii, care a sugerat că partidele trec printr-o criză importantă întrucât românii nu mai au încredere în formațiunile ce i-au condus.

„Să zicem că s-ar întâmpla ceva extraordinar și stabilizăm lucrurile. Și dacă apucăm să schițăm, să propunem ceva reforme – nu se vor putea implementa pentru că nu mai există, după cât am atacat USR, după cum încercăm să ne convingem asupra situației create, un sprijin solid, pro-reforme în Parlament (decât cu PSD; PNL va plăti un cost enorm pentru această mișcare care se va vedea, oricât am ascunde). Și, cel mai grav, nici nu mai au oamenii încredere”, a afirmat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: „Nu voi rămâne tăcută”

„Vor pune la îndoială eficiența oricărei propuneri. Cu o societate care nu mai are încredere în tine, cu greu mai faci treabă sau să mai iei măsuri corecte. Pe fondul a ceea ce se anticipează în lunile următoare, pare că România va fi aruncată în brațele populiștilor.

Nu voi rămâne tăcută, supusă, în fața acestui previzibil scenariu. Ca să vezi că, de fapt, nu este totul despre bani, acces la putere și la resurse. Este și despre ce societate vei conduce”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Poziția fostului ministru al Muncii vine în contextul în care Dacian Cioloș a anunțat că prioritatea sa este refacerea coaliției de guvernare. „Știu că de multe ori în politică astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste sau capcane. Noi ne-am asumat direct această responsabilitate, dincolo de jocurile de partide. E momentul adevărului: am ajuns într-o situație de criză. USR își asumă formarea Guvernului. Dincolo de candidatul desemnat, avem și idei despre cum putem ieși din criză.

Aşteptăm un semn de reciprocitate din partea foştilor parteneri, acesta este mandatul cu care vom merge zilele următoare la negocieri. Am avut o discuţie telefonică şi ieri şi astăzi, cu PNL, UDMR şi minorităţile, cel mai probabil o întâlnire o vom avea mâine, pentru că PNL are un Birou Politic astăzi. Mâine, după şedinţa de guvern, vom avea o discuţie în acest format, cu preşedinţii partidelor”, a afirmat Dacian Cioloş.