Trump echipează US Navy pentru ce este mai rău

Trump echipează US Navy pentru ce este mai rău

Președintele Donald Trump și-a stabilit obiectivul de a echipa US Navy cu 355 de nave până în 2030, între care 12 portavioane. O ambiție chiar mai mare decât cea a predecesorului său, Barack Obama, care vorbise despre o flotă de 308 de nave.

„Studiul va defini, de asemenea, restricțiile probabile în ceea ce privește bugetul, precum și posibilitatea de a lua în considerare posibile viitoare tehnologii care nu au fost încă inventate, care ar putea schimba viitorul aviației navale îmbarcate”, se arată într-un comunicat de presă al Marinei SUA.

Potrivit secretarului interimar al Marinei Statelor Unite, această reflecție este necesară înainte de a merge mai departe în construcția de noi portavioane din clasa Ford.

În prezent, patru astfel de nave au fost comandate: USS Gerald Ford care își continuă testele pe mare, USS John Fitzgerald Kennedy, care a fost lansat, USS Enterprise, a cărei construcție a început, și USS Doris Miller, care ar trebui să intre în serviciu în 2032. Și nu este imposibil ca seria să se oprească aici.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Provocările pe termen lung cu care se confruntă națiunea noastră și lumea necesită evaluări lucide și alegeri dificile. Pentru că avem patru noi portavioane din clasa Ford sub contract, avem puțin timp să ne gândim la ce va urma. Orice evaluare pe care o facem trebuie să țină seama de costuri, de capacitatea de supraviețuire și de cerințele naționale esențiale pentru menținerea unei baze industriale capabile să producă navele de care avem nevoie - nave care vor contribui la o forță navală integrată superioară pentru anii 2030 și nu numai”, a spus Modly.

Thomas Modly dăduse indicații cu privire la direcția care trebuie luată de US Navy în ceea ce privește capacitatea aeriană și navală. „Trebuie să fim în multe locuri simultan și trebuie să îngreunăm calculele adversarilor din regiunea Pacific. Există anumite platforme în care trebuie să investim și pe care nu le avem în prezent. Trebuie să mergem mai departe, atât pe partea de cercetare, cât și pe cea de dezvoltare și poate să creștem dimensiunea bazei industriale pentru a produce aceste lucruri”, a spus el după ce a subliniat „costul semnificativ” al portavioanelor din clasa Ford. Portavioane care, a afirmat Modly, constituie „ținte atractive”.

La ora actuală, scrie Opex 360, SUA operează 10 portavioane din clasa Nimitz. Până în 2030, trei dintre ele ar trebui să fie retrase din serviciu (USS Nimitz, USS Dwight D. Eisenhower și USS Carl Vinson). Apoi va veni rândul lui USS Theodore Roosevelt și lui USS Abraham Lincoln.

Lucrările grupului „Future Carrier 2030” vor fi realizate în același timp cu un alt studiu asupra „viitoarei structuri de forță” a Marinei SUA, condusă de David Norquist, numărul doi în Pentagon.