Românca are multiple fracturi şi leziuni, iar plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune de aparate. Ea a ajuns în Tamisa după ce atacatorul a intrat cu maşină în oamenii de pe podul Westminster. Declaraţiile martorilor se contrazic însă în cazul ei. Unii susţin că a fost proiectată în Tamisa de maşină teroristului, în timp ce alţii au declarat că a sărit ea pentru a se salva.

Totuși fostul consilier prezidențial Dan Mihalache, în prezent, Ambasadorul României la Londra, a explicat că starea gravă a femeii este determinată de faptul că ea a fost lovită de maşina atacatorului şi a fost proiectată în râul Tamisa, de unde a fost recuperată de echipele de salvare şi transportată la spital.

Dan Mihalache a precizat că tânărul care o însoţea are o fractură la laba piciorului şi că vineri este ziua lui de naştere.

Ultimul bilanț al atacului de miercuri seară indică faptul că cinci oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi. Atacatorul a fost ucis de poliție, dar identitatea lui nu fusese dezvăluită până joi dimineață.