Evenimentul Zilei > Social > VIDEO. Plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand. Acuzații extrem de grave: deturnare de fonduri, falsuri și abuz în serviciu. Există probe!
VIDEO

VIDEO. Plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand. Acuzații extrem de grave: deturnare de fonduri, falsuri și abuz în serviciu. Există probe!

Consilierul local PNL de la sectorul 1,Dan Podaru, a anunțat astăzi, public, că a depus la secția 1 Poliție o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu și fals intelectual.

Scandalurile par fără limită la Primaria Sectorului 1. La fel și abuzurile primarului Clotilde Armand, susțin atât consilierii PNL cât și cei PSD. După ce zilele trecute consilierii PSD au cerut o comisie de ancheta, după ce primarul Armand a luat mașinile de patrulare ale Poliției Locale și le-a dat, se pare, apropiaților, astăzi un consilier PNL a ieșit la atac, revoltat de situația în care este bugetul primăriei, dar mai ales de felul în care Armand gestionează banul public.

Dan Podaru s-a prezentat astăzi, însoțit de avocați,  la Secția 1 Poliție, unde a depus o plângere penală împotriva primarului pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu și fals interectual. Totul a pornit de la o înregistrare, prezentată în spațiul public, în care primarul forța un director ADP să ascundă sume de bani și să mistifice bugetul.

Înregistrarea care o incriminează pe Armand

În înregistrarea audio se poate auzi o discuţie dintre primarul Clotilde Armand şi Directorul Economic al ADP Sector 1, în care edilul îi cere angajatului său să amâne plăţi pe care acesta deja le eşalonase şi în legătură cu care avea angajamente de plată.

Când Bogdan Botezatu îi explică primarului Clotilde Armand faptul că aceste facturi nu mai pot fi amânate, aceasta îi sugerează, apoi chiar încearcă să-i impună să facă o plângere, astfel încât să amâne respectivele plăţi sub motivul că ar fi obiectul unui litigiu. În înregistrarea prezentată de Evz, directorul ADP revine cu explicaţia că nu poate contesta o datorie ca fiind inechitabilă, după ce în decembrie, la negocierile pentru reeşalonarea acestora, le recunoscuse.

În plus Botezatu îi pune în vedere lui Clotilde Armand faptul că acţiunile în instanţă nu sunt de competenţa sa, ca Director Economic, ci în cea a departamentului juridic, dar primarul nu este înduplecat nici de acest argument şi continuă să îl preseze pe directorul ADP.

Directorul Bogdan Botezatu susţine chiar faptul că datoriile despre care se vorbeşte erau cunoscute încă de la începutul anului, când s-a construit bugetul primăriei, dar Clotilde Armand nu le-a inclus în acesta, deşi la ADP Sector 1 ele au fost incluse, fiind acceptate încă din decembrie ca obligaţii de plată,

”Ni s-a prezentat un buget mistificat”

Dan Podaru a facut public faptul că. în ședințele de consiliu,  consilierilor li s-a prezentat un buget eronat, mistificat, care nu conține anumite datorii pe care primărița de la sectorul 1 a omis să le plătească. ”Au fost câștigate mai multe procese de catre furnizori de servicii care nu au fost plătiți, există dosare de executare, aceste datorii vor fi suportate din bugetul primăriei, deci de către cetățeni”, spune consilierul PNL.

”Bugetul e greșit, fals, e o situțatie abuzivă, total ilegală și factorii de decizie trebuie să intervină. E uimitor cum în secolul 21, în București, asistăm la o dictatura la Primăria Sectorului 1. Am ajuns la concluzia că sunt datorii enorme care nu se regasesc la contabilitate”, mai agaugă Podaru

Nu sunt bani pentru școli, pentru salubritate – din cauza plăților restante societatea de salubritate a anunțat deja că va reduce masiv și serviciile de deszăpezire – nu sunt alocate fonduri pentru Centrul de Sănătate Caraiman, nici pentru centrul de vaccinare din Romexpo. Iar Primăria se sufoca din cauza datoriilor.

”Primarul trebuia să declare că există datorii, nu a facut-o. Consiliul nu a știut, nu a fost informat, au fost zeci de cereri să aflăm datoriile sau sumele din contracte. Am ajuns să facem cereri pe Legea 544 ca să avem acces la informații. Armand își urmărește doar interesele persone, iar sectorul 1 trece printr-o criză fără precedent. De când e Clotilde Armand la primarie a fost nu a criză, ci multiple crize” a mai adaugat consilierul PNL.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.