Evenimentul Zilei > International > Video.„LOVE”, scris pe spatele sacoului Primei Doamne, mesaj de speranţă transmis lumii de cuplul Biden
Video.„LOVE”, scris pe spatele sacoului Primei Doamne, mesaj de speranţă transmis lumii de cuplul Biden

Video.„LOVE”, scris pe spatele sacoului Primei Doamne, mesaj de speranţă transmis lumii de cuplul Biden

Prima Doamnă a Statelor Unite, a ales să transmită lumii un mesaj simplu, „LOVE‟, scris pe spatele sacoului pe care l-a purtat la întâlnirea cu premierul britanic, relatează Agerpres.

La întâlnirea cu premierul britanic Boris Johnson şi soţia acestuia, Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a ales să transmită lumii un mesaj simplu, „LOVE‟. Jill Biden îl însoţeşte pe preşedintele Joe Biden în Europa în primul turneu în străinătate de la instalarea la Casa Albă. Ea avea scris „LOVE‟ pe spatele sacoului pe care l-a purtat.

„Ei bine, cred că aducem dragoste din America‟, a spus Jill Biden despre cuvântul scris cu litere mari pe blazerul său negru.

„Aceasta este o conferinţă globală şi încercăm să aducem unitate pe glob, şi cred că e nevoie acum ca oamenii să simtă un sentiment de unitate din partea tuturor statelor şi să simtă o speranţă după acest an de pandemie‟, a explicat ea.

Prima deplasare externă a președintelui SUA l-a adus în Marea Britanie pentru un summit G7 în Cornwall, în extremitatea sud-vestică a Angliei. Înaintea reuniunii, el s-a întâlnit pentru discuţii cu premierul Boris Johnson, în staţiunea litorală Carbis Bay.

„E superb, nu vreau să mai plec acasă‟, s-a arătat încântat Biden de peisajul marin, în timp ce se plimba împreună cu soţia sa şi cuplul britanic.

„I-am spus prim-ministrului că avem ceva în comun: amândoi ne-am însurat peste statutul nostru‟, le-a relatat Biden reporterilor după ce el şi Jill s-au întâlnit cu Boris Johnson şi soţia acestuia, Carrie, proaspăt căsătoriţi luna trecută.

Boris Johnson a răspuns glumind: „Nu o să-l contrazic pe preşedinte în privinţa asta sau în oricare alta‟.

Summitul G7 va avea vineri și sâmbătă, după care perechea Biden va fi invitată la ceai de regina Elisabeta a II-a, la castelul Windsor. Preşedintele american se va îndrepta după aceea spre summitul NATO de la Bruxelles şi întrevederea cu omologul rus Vladimir Putin la Geneva.

„Cred că este atât de bine pregătit. Studiază de săptămâni, a lucrat până astăzi‟, le-a spus Jill Biden reporterilor despre pregătirile soţului ei. „Lui Joe îi place politica externă. Acesta e punctul lui forte‟, a adăugat Prima Doamnă.

Întrebată dacă Joe este pregătit pentru întâlnirea cu Putin, ea a răspuns: „O, Doamne. Este supra-pregătit‟.

Jill Biden nu este prima soţie a unui preşedinte american care apelează la o jachetă inscripţionată pentru a transmite un mesaj. Melania, soţia lui Donald Trump, a purtat o haină pe care scria „Chiar nu-mi pasă, dar vouă?‟, pentru o vizită la un adăpost pentru copii migranţi în Texas, în 2018.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: