Evenimentul Zilei > Actualitate > După 13 ani de control asupra vieții sale, Britney Spears scapă de tatăl său. Victorie majoră pentru cântăreață
După 13 ani de control asupra vieții sale, Britney Spears scapă de tatăl său. Victorie majoră pentru cântăreață

După 13 ani de control asupra vieții sale, Britney Spears scapă de tatăl său. Victorie majoră pentru cântăreață

Ultima hotărâre ar putea deschide calea pentru eliberarea cântăreței Britney Spears în întregime de aranjamentele care i-au controlat viața și finanțele. 
Un tribunal din Los Angeles a decis miercuri să-i retragă lui Jamie Spears, tatăl lui Britney Spears, statutul de tutore legal al cântăreţei, în conformitate cu dorinţa artistei care a descris drept abuzivă această măsură, solicitând anularea sa.

Judecătoarea Brenda Penny a declarat în timpul acestei audieri foarte aşteptate că acordul nu poate fi menţinut în forma sa actuală. Prin urmare, ea a decis, „în interesul” artistei, să-i suspende lui Jamie Spears rolul de tutore, o măsură cu efect imediat.Această tutelă, instituită în 2008 după tulburările psihice manifestate de vedetă, rămâne în vigoare pentru moment, însă Jamie Spears nu mai are, până la noi dispoziţii, niciun cuvânt de spus în gestionarea vieţii private sau a finanţelor fiicei sale, încredinţate profesioniştilor.

Suspendarea înseamnă că Jamie Spears și avocații săi vor trebui să predea evidența financiară lui Britney Spears

Jamie Spears, stânga, tatăl lui Britney Spears, dreapta, în fotografii separate una lângă alta.

Tribunalul urmează să se pronunţe cu privire la sfârşitul acestei măsuri de tutelă în cadrul unei audieri viitoare, probabil până la sfârşitul acestui an.

Rolul lui Jamie Spears trebuie suspendat pe 29 septembrie, iar măsura punerii sub tutelă trebuie să se încheie rapid, a scris Mathew Rosengart, avocatul lui Britney Spears, într-o solicitare depusă săptămâna aceasta la tribunalul din Los Angeles. Fiecare zi care trece cu el în calitate de tutore – fiecare zi şi fiecare oră – este o zi în care îi provoacă durere şi nelinişte fiicei sale, a continuat el.

În sprijinul afirmaţiilor sale, un documentar publicat săptămâna trecută de New York Times (Controlling Britney Spears) îl acuză pe Jamie Spears că a instalat în secret camere de supraveghere în camera fiicei sale şi că i-a înregistrat conversaţiile private.

Tatăl cântăreţei a negat, însă, că ar fi efectuat orice supraveghere ilegală asupra fiicei sale

Rosengart a sugerat miercuri în instanță că dosarele ar putea conține „dezvăluiri” ale „corupției” sale și a menționat că Jamie „a strâns milioane” din moșia ei. Contractul de tutore este înființat în așa fel încât Britney Spears a fost forțată să-i plătească tatălui său, avocaților săi și altor persoane din partea adversă bani fără să ştie pentru ce.

Jamie Spears se va confrunta, de asemenea, cu întrebări despre acuzațiile dintr-un documentar recent al New York Times că ar fi angajat o firmă de securitate care supraveghea în secret telefonul fiicei sale, înregistrând conversațiile ei în dormitorul și monitorizând fanii care au protestat pentru a pune capăt acestui contract abuziv. Rosengart a declarat că forțele de ordine vor determina dacă a avut loc o conduită criminală din partea tatălui, scrie theguardian.