Ludovic Orban a fost trimis in judecata de procuroarea DNA Claudia Rosu, plecata intre timp din parchetul anticoruptie, pe motiv ca i-ar fi cerut lui Tiberiu Urdareanu 50.000 de euro cash, pentru campania electorala de la alegerile locale pentru Primaria Capitalei, din 2016, potrivit www.luju.ro

 

Judecatorii Iulian Dragomir, Simona Daniela Encean, Ioana Bogdan, Leontina Serban si Silvia Cerbu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie – care au mentinut sentinta de achitare dispusa la fond de completul de 3 judecatori ICCJ in temeiul art. 16 lit. b teza I din Codul de procedura penala, potrivit caruia “fapta nu este prevazuta de legea penala” – dezvaluie ca liderul liberal a fost executat de DNA printr-un dosar in care nu exista nicio proba impotriva sa.

 

 

In publicatia Lumea Juridica (www.juri.ro) se arata ca singura proba folosita de DNA impotriva lui Orban a fost constituita de declaratiile omului de afaceri Tiberiu Urdareanu, acestea nefiind coroborate cu alte probe relevante.

In motivarea sentintei completului de 5 judecatori se precizeaza ca Tiberiu Urdareanu a fost interesat sa pastreze o relatie cu o persoana care putea ajunge intr-o pozitie din care ulterior l-ar putea ajuta.

Cititi intreaga decizie a ICCJ pe www.luju.ro

 

 

 

Te-ar putea interesa și: