Evenimentul Zilei > Actualitate > Victoraș Micula, beizadeaua cu elicopter, avea un ”sifon” în Poliția Bihor. A căutat-o pe Vlăduța Lupău în baza de date a Poliției Române
Victoraș Micula, beizadeaua cu elicopter, avea un ”sifon” în Poliția Bihor. A căutat-o pe Vlăduța Lupău în baza de date a Poliției Române

Victoraș Micula, beizadeaua cu elicopter, avea un ”sifon” în Poliția Bihor. A căutat-o pe Vlăduța Lupău în baza de date a Poliției Române

În ultimii ani, Victoraș Micula, fiul lui magnatului Viorel Nicula și-a cam făcut de cap. A venit cu elicopterul la mormântul lui Arsenie Boca sau chiar a scos pe geamul mașinii un pistol mitralieră AK-47.

Între timp, lucrurile au luat o întorsătură urâtă pentru Victoraș Micula. A fost propus la arestare preventivă, ba mai mult au fost prinși și cei din instituțiile statului care îi dădeau informații sau îi asigurau protecție.

Un astfel de exemplu este al polițistei Camelia Erdei de la IPJ Bihor, fiind prietenă cu Victoraș Micula. Procurorii din Bihor au descoperit lucruri absolut șocante.

Agenta Erdei a fost trimisă în judecată și a fost acuzată că i-a dat acces deplin lui Victoraș Micula la baza de date a Evindenței Persoanelor din România. Așa se face că în prima fază, accesul în această bază de date a fost unul mai rar, după care, sătulă să se tot uite după aventurile lui Victoraș, agenta a decis să îi dea acces deplin, prin parolă și userul de acces.

Drept urmare, pe lista numelor căutate de Micula apar celebrul Codin Maticiuc sau și mai celebra cântăreață de muzică populară Vlăduța Lupău. Pe listă mai apar o serie de femei, de care Victoraș Micula era direct interesat, fiind accesate informații precum adresa sau numerele de telefon.

Deși avea obligația să noteze într-un registru special, toate accesările, agenta Erdei nu a făcut acest lucru.

Trimis în judecată pentru deținere de arme de foc

Victoraș Micula a fost trimis în judecată, fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Procurorii din Oradea susțin că Victoraș Micula a comis 31 de fapte continuate, acuzațiile fiind de o gravitate maximă.

„În sarcina domnului Victor Micula, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au reţinut că acesta ar fi săvârşit un număr de 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, în decursul anului 2019, în sensul că acesta a achiziţionat prin persoană interpusă arme letale, muniţie letală pe care le-a şi manevrat şi folosit, acesta nedeţinând niciun permis de port-armă sau autorizaţie în acest sens. El mai este acuzat şi la instigare la fals sub semnătură privată – 13 infracţiuni la număr. El l-a determinat pe un prieten de-al său, inculpat în dosar, să înscrie în fals că acesta a cumpărat pe numele lui respectivele arme, când de fapt beneficiarul acestora ar fi fost domnul Victor Micula”, susțin surse judiciare din cadrul Parchetului Oradea.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.