Evenimentul Zilei > Social > Victor Socaciu, internat de urgență la Spitalul „Carol Davila”. Artistul are probleme renale
Victor Socaciu, internat de urgență la Spitalul „Carol Davila”. Artistul are probleme renale

Victor Socaciu, internat de urgență la Spitalul „Carol Davila”. Artistul are probleme renale

Victor Socaciu are probleme renale, după ultimul transplant, are și de diabet, iar în luna aprilie a fost infectat cu COVID-19, fiind internat timp de 3 săptămâni.

Victor Socaciu, autor de muzică folk, realizator de emisiuni TV, fost parlamentar și diplomat, a fost internat, de urgență, la Spitalul Clinic de Nefrologie ”Carol Davila” din București, spun surse pentru gândul. Artistul ar fi fost infectat chiar în timpul festivalul folk de la Breaza, pe care l-a organizat. Festivalul a avut loc între 29-31 martie și, deși s-a desfășurat online, au fost prezenți și spectatori.

Recent, artistul Victor Socaciu a fost supus unui transplant renal la o clinică din Cluj, cu rinichii prelevați de la o fetiță de zece ani, aflată în moarte clinică.

Deși totul părea în regulă după intervenția chirurgicală, Victor Socaciu a ajuns de urgență la Spitalul Clinic de Nefrologie Doctor Carol Davila, unde este internat în prezent și ținut sub atenția medicilor. Colegii de la gandul.ro au dezvăluit toate detaliile stării lui Victor Socaciu.

În primăvara acestui an s-a infectat cu noul coronavirus

La momentul respectiv, artistul a fost internat 3 săptămâni în spital, acolo unde a luptat cu temutul virus. Într-un interviu acordat pentru Antena 3, marele artist a povestit totul despre situația neplăcută, dar și despre cei care i-au fost alături în perioada grea.

„Am stat în spital în jur de trei săptămâni. Acum sunt pe finalul tratamentului, deci mai am probabil câteva zile să închei medicaţia respectivă. Am doar o simplă răguşeală, dar în rest mă simt foarte bine (…) Dan Puric a sărit să mă ajute din primele clipe când a aflat ce mi se întâmplă într-o situaţie de criză şi a încercat să facă rost de bani, să mă ducă în Germania, prin Anglia, prin toată Europa Occidentală (…).

Aş începe să îi amintesc pe câţiva dintre cei care mi-au stat alături, care mi-au dat sfaturi pentru tratament cât mai benefic. În primul rând, coordonatorul tratamentului pe care l-am urmat de la început, deşi aflat la 17.000-20.000 de km distanţă, mi-au fost foarte aproape, zi de zi, noapte de noapte.

E vorba de doctorul Ion Alexie din Las Vegas, pe care chiar şi Antena 3 l-a evocat în mai multe emisiuni şi l-a avut ca invitat. De asemenea, vreau să îi mulţumesc în mod deosebit, domnului doctor Ioan Bogdan Cristian care este şi directorul clinicii de Terapie hiperbară. Este o terapie excepţională şi vindecătoare”, a dezvăluit atunci Victor Socaciu.

Artistul a recunoscut că i-a fost teamă cât a stat în spital

Pe finalul tratamentului, atunci când organismul i se refăcuse în urma infectării cu COVID-19, Victor Socaciu a declarat, pentru sursa citată, că i-a fost teamă în toată perioada în care a stat în spital, iar pe lângă medici, familia l-a ajutat să-și revină și să se pună pe picioare, în special soția lui.

“Da, mi-a fost teamă, ca oricărui om, sigur că da. Am avut un sprijin de la rude, fetele mele, Iulia şi Ana-Maria. De asemenea, nu pot să nu închei decât cu faptul că, adevăratul loc care vindecă rămâne totuşi familia şi îi mulţumesc mult soţiei mele care a fost în această perioadă, Îngerul meu protector”, a mai spus artistul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.