Evenimentul Zilei > Politica > Bomba serii în politică! Victor Ponta, alianță secretă cu un fost premier! Se pregătește fuziunea Pro România (SURSE)
Bomba serii în politică! Victor Ponta, alianță secretă cu un fost premier! Se pregătește fuziunea Pro România (SURSE)

Bomba serii în politică! Victor Ponta, alianță secretă cu un fost premier! Se pregătește fuziunea Pro România (SURSE)

După anunţul-bombă al președintelui PSD, Marcel Ciolacu - că liderii partidului au decis să nu facă alianțe cu alte formațiuni politice - se pare că Ponta şi Tăriceanu se vor alia.
Deşi Ciolacu a declarat că: „Am primit votul pentru o alianță post electorală locale cu Pro România la consiliile județene și consiliile loacale”, iar lui Tăriceanu că i-a oferit un loc pe listele PSD, însă acesta refuzat, se pare că pe fondul acesta Ponta şi liderul ALDE ar dori să facă o alinţă.

Aşadar, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, se pare, că negociează o eventuală fuziune între Pro România și ALDE

”Există negocieri de fuziune, însă o decizie nu va fi luată mai devreme de 27 septembrie, adică după anunțarea rezultatelor la locale”, au declarat surse pentru G4Media. Ponta ar fi interesat doar de cele câteva procente pe care le-ar putea aduce Tăriceanu în caz că va dori un mandat de parlamentar, dat fiind că ALDE nu mai există practic ca partid.
Reamintim că  la Consiliul Politic Naţional al PSD  s-a decis, marți, cu 69 de voturi pentru și 2 împotrivă, ca partidul să nu facă alianțe la alegerile parlamentare programate la sfârșitul acestui an.
„Am discutat cu colegii mei în ceea ce privește alianțele politice și am luat hotărârea ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianță electorală pentru alegerile locale. Suntem adversari politici la locale și cu Pro România și cu ALDE și cu PPU-sl. Este o decizie clară. O să încercăm să discutăm cu ceilalți lideri politici alianțe post electorale”, a spus Ciolacu.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Am decis astăzi ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Este o decizie clară. Vom discuta cu ceilalţi lideri politici despre alianţe postelectorale”, a anunțat liderul PSD.
Astfel, Pro România (Victor Ponta), PPUsl (controlat de Dan Voiculescu) și ALDE (Călin Popescu Tăriceanu) vor trebui să meargă în alegeri pe cont propriu. Ar fi pentru prima dată în istoria partidului când PSD intră în alegeri fără o politică de alianțe.

Tăriceanu a scris  pe social media că se duce o campanie  de fake-news

„Continuă „fake news-urile” din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aș candida la alegerile parlamentare pe listele PSD!”, a scris pe Facebook, luni seara, liderul ALDE. „Nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.