X

Victor Ponta anunţă mărirea pensiilor cu 5%, din ianuarie 2015

Autor: Ioana Tomescu / Data publicarii: 12-09-2014 14:09

Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul Victor Ponta a anunţat că pensiile vor fi majorate cu 5%, în ianuarie 2013. Măsura a fost anunţată şi joi de ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Victor Ponta a precizat, în mesajul postat pe reţeaua de socializare, că pensia medie lunară a fost în trimestrul II din 2014 cu 4,8% mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit INS.

"O veste bună – cresc pensiile! Potrivit INS, pensia medie lunară a fost în trimestrul II din 2014 cu 4,8% mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar din ianuarie 2015, pensiile vor fi majorate cu 5%".

Joi, la Cluj, Rovana Plumb a precizat că reprezentanţii Ministerului Muncii lucrează alături de cei ai Ministerului de Finanţe şi la reglementări în vederea majorării pensiilor mici, care ar putea să fie puse în aplicare tot de anul viitor, relatează Agerpres. Toate acţiunile legate de pensii fac parte dintr-un pachet de măsuri "reparatorii" prin care Guvernul doreşte să reechilibreze anumite decizii considerate nedrepte luate de Guvernul condus de Emil Boc, a precizat ministrul.

"Vom continua cu măsurile reparatorii, dar în special cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu 5 la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe", a spus Rovana Plumb.