Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta a garantat cârnaţii electorali ai PRU | Galerie foto
Victor Ponta a garantat cârnaţii electorali ai PRU | Galerie foto

Victor Ponta a garantat cârnaţii electorali ai PRU | Galerie foto

Partidul România Unită a organizat sâmbătă, în faţa Parlamentului, un concert electoral cu muzică populară, figura centrală a petrecerii fiind fostul premier Victor Ponta.

Mii de participanţi "mândri că sunt români" au primit, în Parcul Izvor, cârnaţi cu pâine şi muştar şi pliante cu mesajele PRU, partid naţionalist înfiinţat de un fost deputat PSD. PRU a racolat mai mulţi parlamentari PSD şi va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Atmosfera naţionalistă a fost întreţinută de interpreţi de muzică populară ca Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu, sau Gheorghe Turda.

Chipul fostului premier Victor Ponta a fost folosit de PRU pe toate corturile din care au împărţit cârnaţi. Scena de pe care au cântat interpreţii a avut pe fundal, de asemenea, o poză gigantică a lui Victor Ponta, cu mesajul "Alături de Victor Ponta. Partidul România Unită susţine Victor Ponta prim-ministru". Victor Ponta a anunţat că nu va pleca din PSD la PRU, însă nu le-a interzis naţionaliştilor să-şi facă campanie electorală cu imaginea sa.

La eveniment au participat, printre alţii, sociologul Mirel Palada (fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta şi actual purtător de cuvânt al PRU), fostul senator PSD Daniel Savu, fostul deputat PSD Cristian Rizea, fostul lider PRM Lucian Bolcaş, toţi înregimentaţi acum în PRU.

Imagini de la eveniment: