PSD, în pragul unei înfrângeri rușinoase. Celebrul jurnalist explică motivele motivele eșecului electoral: „Securitatea a învins partidul!”

PSD, în pragul unei înfrângeri rușinoase. Celebrul jurnalist explică motivele motivele eșecului electoral: „Securitatea a învins partidul!”

Jurnalistul Victor Ciutacu consideră că Securitatea va fi răspunzătoare de o posibilă înfrângere rușinoasă la alegerile europarlamentare din acest an.

Victor Ciutacu a declarat că PSD se îndreaptă spre o rușine istorică, potrivit anumitor cifre venite din diverse surse, pentru alegerile europarlamentare. După ce în decembrie 2016 câștiga cu un scor record, peste 45%, alegerile parlamentare, PSD, sub mandatul lui Liviu Dragnea, atinge pragul de jos al scorului. Unele prognoze, dau PSD cu maxim 27 de procente, dar poate ajunge chiar mai jos, pe locul 3.

Victor Ciutacu pune pe seama scorului din 2016 umilința pe care o suferă PSD duminică.

„În 2016, Partidul a învins, după ani buni, Securitatea. În 2019, Securitatea își ia zdrobitor revanșa. Și, ca să respecte aparențele de democrație, o face printr-un (alt) partid. Ăla pe care și l-a făcut și pe care și l-a crescut. Nenorocirea e că Partidul nu pricepe nici acum ce i se întâmplă,”, a declarat Ciutacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii cu drept de vot îşi exprimă opțiunile pentru candidaţii intraţi în cursa pentru un mandat de parlamentar european, dar şi pentru referendumul pe Justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis. Secţiile de votare au fost deschise la ora 7:00 şi vor fi închise la ora 21:00.

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a spus că în România alegerile europarlamentare sunt, de fapt, alegeri despre teme interne.

„Vom avea rezultatul oficial al alegerilor europarlamentare și scorul pentru referendum aproape în timp real. Există o corelație. Dacă există cifre de participare la vot înseamnă că înregistrarea votanților se produce inclusiv în momentul în care se vor număra voturile. Anticipez la BEC-ul va anunța mai repede decât în alte situații datorită tehnologiei. E o veste bună, intrăm în rândul lumii. Cred că e un lucru elementar.”, a precizat Mircea Geoană.

„În România, spre deosebire de alte țări europene, alegerile europarlamentare sunt eminamente alegeri despre teme interne. Marginal au intrat în dezbatere și în controversa naturală democratică teme cu adevărat europene pentru că România nu are, spre deosebire de alții, emigranți din Orientul Mijlociu care să fi stârnit alt tip de emoții. România nu are partide eurosceptice în sensul propriu, care să se declare ca ideologie, doctrină, acțiune politică, eurosceptic.”, a explicat Geoană.