Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ciutacu a explodat. Atac în rafală la adresa unui membru CNA
Victor Ciutacu a explodat. Atac în rafală la adresa unui membru CNA

Victor Ciutacu a explodat. Atac în rafală la adresa unui membru CNA

Jurnalistul Victor Ciutacu a lansat un atac dur la adresa unui membru CNA după ce un membru al acestui Consiliu a cerut sancţionarea postului România TV pentru „delir religios, antieuropean, naționalist, ultranaționalist”.

De altfel, televiziunea a și primit o amendă de 10.000 lei.

Propunerea a fost făcută de membrul CNA Dorina Rusu, care a calificat afirmaţiile preotului Valentin Guia invitat într-o emisiune a postului menționat, drept un „delir religios, antieuropean şi ultranaţionalist”.

„Este un delir religios, antieuropean, naţionalist, ultranaţionalist şi vreau să vă întreb de ce moderatorul nu temperează. De ce nu intervine editorul pentru că nu poţi să-l laşi aşa să spună orice. (…) De asemenea, aş vrea să vă întreb care e motivul pentru care, văzând ce spune Dana Budeanu în acea intervenţie a ei online, dumneavoastră aţi preluat-o în emisiunea de pe 31.07, în care a spus că Clotilde Armand este „animală, nesimţită”? Eu înţeleg că oamenii sunt supăraţi că sunt şobolani şi nu se ridică gunoiul, dar asta nu înseamnă că la emisiunile de televiziune trebuie să fie preluate materiale cu acest tip de limbaj”, a spus Dorina Rusu.

Ciutacu o pune la punct pe Dorina Rusu

Victor Ciutacu spune că Dorina Rusu, reprezentant al Administrației Prezidențiale în CNA, și-a permis ca, în ședință, să acuze postul de televiziune de „subminare a încrederii cetățenilor în instituțiile democrației, de înspăimântarea deliberată a populației și de promovarea unui delir antieuropean și ultrareligios”.

„Toate posturile de televiziune (evident, inclusiv al nostru) funcționează pe Legea audiovizualului. Autoritatea legală de autorizare și control se numește CNA.

Instituție care, deși e bizar, acționează și ca procuror, și ca judecător în domeniu. Sancțiunile dictate de acest for sunt executorii, indiferent dacă le contești în instanță sau nu.

Ei bine, un membru al acestui for, cu rang de secretar de stat, Dorina Rusu, reprezentant al Administrației Prezidențiale în CNA, își permite ca, în ședință, să acuze postul nostru de televiziune de subminare a încrederii cetățenilor în instituțiile democrației, de înspăimântarea deliberată a populației și de promovarea unui delir antieuropean și ultrareligios. Cu alte cuvinte, Romania TV este de vină pentru „statul eșuat”.

După aia, neutră ca orice magistrat al audiovizualului, propune și votează amenzi pe bandă rulantă. Cu regretul că „nu avem ce să facem atât de mult…””, a scris Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: