Patronul FCSB s-a dat singur în gât, într-o intervenție telefonică avută la o emisiune televizată. Gigi Becali a mărturisit că joacă sume de bani uriașe la pariuri online, deși regulamentul Federatiei Române de Fotbal interzice ferm acest lucru.

„Am vrut să pun și acum, dar mi-a spus Mihai că îi spulberă Juventus. Eu am încredere în echipa asta. Am pus 10.000 de euro, combinat cu siguranta Barcelona câștigă. Am pus 10.000 de euro pe 1X, combinat cu siguranță Barcelona câștigă. Am câștigat 25.000 de euro. Și vorbeam la începutul meciului când domina Juventus, și i-am zis să aștepte, ca Juventus m-a obosit. Și m-a sunat după pauză și mi-a spus: Băi, Gigi, nu mai înțeleg nimic”, a povestit Becali, la Digi Sport.

Becali a precizat că pariază prin interpuși, pe un cont online. Când i s-a transmis ca regulamentul FRF le interzice oamenilor de fotbal să parieze, chiar și prin „săgeți”, Becali a susținut că va afirma în fața Comisiei de Integritate că a mințit la televizor.

În istoria fotbalului românesc se numără mai multe episoade soldate cu condamnări pentru „blaturi” sau mită.

Fostul arbitru, Aurelian Bogaciu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru un „blat”, dar n-a mai fost primit de Vasile Avram, atunci preşedinte la CCA, să revină în prima ligă.

Acesta a acceptat să vorbească despre un meci dubios, pe care l-a arbitrat! Evită să dea alte detalii, dar recunoaşte discuţii incredibile care au avut loc.

„Am simţit… Erau lucruri care mă depăşeau, dar mi-am văzut de jocul meu. Înaintea acelui meci, pe culoar, unul dintre asistenţi s-a dus să verifice jucători de lanţuri, apărători, chestii clasice. Şi acel asistent s-a întors şi mi-a spus: "Am auzit că unul dintre jucători a transmis colegilor Să nu uităm să nu dăm gol!”. „Hai, mă, poate ţi s-a părut!”, i-am spus. Am dat drumul la meci, am intrat în febra lui, nu-mi stătea capul să mă gândesc la asta. 
 
La pauză, în cabină, eu uitasem complet, dar colegul de brigadă îmi zice. „Ai văzut, mă, că ăştia n-au dat gol?”. În a doua repriză nici măcar nu s-au mai apropiat de poartă! Meciul s-a terminat 1-0, au dat adversarii un gol cu capul de la 15 metri. După meci, patronul echipei care a pierdut dădea vina pe arbitri că dacă nu era ofsaid la o fază se termina 1-1!”, a spus Bogaciu pentru Gazeta Sporturilor.
 
Un alt caz asemănător este cel al lui Romeo Pașcu.
Romeo Pașcu (75 de ani), unul dintre capii Cooperativei din fotbalul românesc, a povestit varianta lui asupra unui caz șocant petrecut în prima ligă în 1985, înainte de un meci FC Bihor-Poli Timișoara. Antrenorul lui Poli a fost atunci arestat de miliție și a petrecut 6 luni în închisoare pentru tentativă de dare de mită. 

Episodul s-a petrecut în finalul campionatului 1984-1985, când Poli Timișoara era în luptă cu Victoria București și FC Scornicești pentru evitarea retrogradării. Antrenorul lui Poli, Octavian Foale, a povestit pentru Evenimentul Zilei:

„Președintele nostru, Bodin, avea o plasă cu bani care nu bătea la ochi. Jigodia asta de Romică  Pașcu, care era vicepreședinte la Oradea, atunci când a prins șpilu’, ne-a dat de gol, pentru că voia să se pună bine cu Mitică Dragomir, președinte la Victoria. Am fost acasă la Horică Văideanu, șeful cel mare de la Oradea.

Bodin a rămas la club, cu Pașcu și cu plasa cu bani. Când m-am întors, colegul meu era deja legat. Pe mine mă așteptau doi milițieni în fața biroului. Mi-au pus pistolul la tâmplă și mi-au zis: „Mâinile sus, fața la perete!”. M-au dus direct la arest, apoi la pușcăria din Oradea.

Am stat în celulă o lună, și aia mi-a luat o jumătate din viață… Am dormit pe o scândură întinsă, care era ridicată dimineața, la deșteptare. Dacă se judeca în mod corect, trebuia să luăm între trei și cinci ani de închisoare. Eu am făcut, până la urmă, șase luni de pușcărie pe muchie. Am avut intervenții mari la București”, a spus acesta.

Te-ar putea interesa și: