Vicepreședintele PMP Ștefan Vlaston a criticat rectificarea bugetară a premierului Ponta, spunând că acesta alocă bani cu nemiluita primarilor PSD sau traseiștilor.
"Pentru primăriile, aproape toate PSD-după migrația traseiștilor, sunt prevăzute a se aloca 2,4 miliarde lei, de 8 (opt) ori mai mult, comparativ cu 2013, în aceeași perioadă, cînd s-au acordat doar 300 milioane lei. Să fi crescut de 8 ori necesarul de finanțare al primariilor, in decurs de numai un an? Imposibil! Explicația este alta. Fix cu o lună înainte de alegeri, Ponta alocă bani cu nemiluita primarilor PSD sau traseiștilor, pentru ca să-i cumpere voturi la alegerile prezidențiale. Exact ca Tăriceanu în 2008", a spus Vlaston.
Cu alte cuvinte, banii noștri, ai tuturor, din bugetul de stat, sunt la discreția lui Ponta, care-i folosește drept mită electorală, în campania ce stă să înceapă, a adăugat vicepreședintele PMP.
Vlaston a subliniat și că circa 4 miliarde de lei au fost luate de la fondurile europene, din contribuția românească necesară dacă am fi absorbit sumele repatrizate României.
"Că așa stau lucrurile o dovedește si lipsa de transparență în alocarea acestor bani. Sumele, imense cum sunt, merg prin HG la ministrul Dragnea, care-i distribuie prin Ordin de Ministru, nepublicat in MO, dupa cum vrea mușchii lui. Nu în funcție de proiecte și programe, ci în funcție de numărul de voturi în favoarea lui Ponta pe care trebuie să le aducă fiecare primar. Aceasta este o adevărată ticăloșie! În loc să facă centura Bucureștiului, să repare câteva sute de școli, câteva zeci de spitale în care mișună gândacii, Ponta cumpără cu ei voturile celor mai slabi de înger, ca și cum ar proveni din averea proprie, bani aduși de acasă! Dar de unde provin acești bani? De la educație, cultură, sănătate și din contribuția românească la fonduri europene. Ce să facă Ponta și PSD cu un popor educat? Să-și dea seama de hoțiile și fraudele lor, când dau iama prin bugetul și averea statului? Așa că mai bine îl țin needucat, incult, iată o explicație a involuției educației din ultimii 15-20 de ani. Noroc cu examenele de bacalaureat, din care ne-am dat seama în ce hal a ajuns învățământul nostru!", a completat Vlaston.