Evenimentul Zilei > Actualitate > VIAŢA unor PROSTITUATE DE LUX, într-o lucrare celebră, INSPIRATĂ DIN REALITATE. Detalii halucinante despre modul în care O MAMĂ ÎŞI CONVINGE FIICA să-şi vândă trupul şi VIRGINITATEA. Nu lipsesc nici LESBIENELE DE LUX
VIAŢA unor PROSTITUATE DE LUX, într-o lucrare celebră, INSPIRATĂ DIN REALITATE. Detalii halucinante despre modul în care O MAMĂ ÎŞI CONVINGE FIICA să-şi vândă trupul şi VIRGINITATEA. Nu lipsesc nici LESBIENELE DE LUX

VIAŢA unor PROSTITUATE DE LUX, într-o lucrare celebră, INSPIRATĂ DIN REALITATE. Detalii halucinante despre modul în care O MAMĂ ÎŞI CONVINGE FIICA să-şi vândă trupul şi VIRGINITATEA. Nu lipsesc nici LESBIENELE DE LUX

Viaţa unor prostituate de lux, într-o lucrare celebră, inspirată din realitate.

Lucian din Samosata este unul dintre cei mai renumiţi autori antici care au descris viaţa prostituatelor de lux din secolul al doilea, conform adevarul.ro. Într-una dintre lucrările sale, denumită „Mimii şi curtezanele”, acesta dezvăluie amănunte picante despre meseria de curtezană, precum sfaturile unei mame pentru fiica ei care începea viaţa în circuitul plăcerilor carnale.

„Corina, acum vezi că nu a fost aşa groaznic să îţi pierzi virginitatea. Ţi-ai petrecut prima noapte cu un bărbat. Ai câştigat primul cadou, nu mai puţin de 100 de drahme, cu care să îţi cumperi un colier”, se arată la începutul unui dialog redat de Lucian, dintre mama unei fete devenită prostituată, şi fiica sa, Corina.

„O ştiam pe Daphnis de când era în zdrenţe, înainte de a-şi da seama că poate câştiga destui bani folosindu-şi corpul. Acum, uită-te la ea. Umblă ţanţoşă ca o regină, s-a înzorzonat cu aur, poartă rochii împodobite şi nu are mai puţin de patru sclavi în urma ei. Le-a obţinut pe toate acestea în primul rând, îmbrăcându-se elegant şi fiind amabilă şi veselă cu toată lumea. Nu se hlizeşte la toate mărunţişurile, cum faci tu, însă doar zîmbeşte, ceea ce o face mai atrăgătoare.

Este vicleană, dar nu-şi înşeală clienţii. Când este plătită să participe la un banchet, are grijă să nu se îmbete, căci este prostesc, iar bărbaţii nu suportă acest lucru. Nu se îndoapă cu mâncare ca o imbecilă, astfel că atunci când intră în pat cu vreun iubit este în stare să îl satisfacă. Şi niciodată nu se ghiftuieşte cu vin, ci îl bea încet, în linişte, cu sorbituri delicate.

Ea niciodată nu vorbeşte mai mult decât este necesar şi nu se înghionteşte cu cineva dintre cei prezenţi, ci are ochi doar pentru cel care a plătit-o. De aceea toată lumea o apreciază. Apoi, când vine vremea să se culce cu clientul ei, nu recurge la obscenităţi, ci îşi face treaba cu grijă şi afecţiune.

În pat, are doar un lucru în minte, să îşi câştige bărbatul şi să îşi facă un amant stabil din el. De aceea toată lumea o vorbeşte de bine”, a fost sfatul dat tinerei, chiar de mama ei.

Într-un alt capitol, numit „Lesbienele”, Lucian descrie povestea dragostei dintre Leaina, o tânără curtezană şi Meggila, o femeie cu avere din Lesbos, care avea daruri scumpe pentru serviciile sexuale oferite de lesbienele de lux.