Evenimentul Zilei > Actualitate > Viața tinerilor este pusă în pericol. Dosar scandalos la Iași. Principalii clienți ai traficanților de droguri erau elevii și studenții
Viața tinerilor este pusă în pericol. Dosar scandalos la Iași. Principalii clienți ai traficanților de droguri erau elevii și studenții

Viața tinerilor este pusă în pericol. Dosar scandalos la Iași. Principalii clienți ai traficanților de droguri erau elevii și studenții

Mai mulți membri ai unei rețele de traficanți de droguri din Iași au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Traficanții își vindeau marfa, în special, elevilor și studenților din cartierul Copou.

Un număr de 11 traficanți de droguri din Iași au fost trimiși în jdecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) la începutul lunii martie. Inițial, procurorii au reținut 17 persoane suspectate de trafic de substanțe interzise, dar numai 11 dintre acestea au fost inculpate în acest dosar care vizează constituirea unui grup infracţional organizat.

Dincolo acuzațiile care le sunt aduse, atrage atenția poreclele, celor inculpați, sub care erau cunoscuți de clienți. Astfel este vorba despre Los Angeles zis Hanubis, Mc Donald’s zis Marvel, Barcelona şi Marcelone Balan, Ionuţ şi Mădălina Hoţoi şi alte cinci persoane inculpate în dosar.

Droguri București
Droguri București

Gruparea a fost reținută la începutul lunii martie

Toți aceștia au fost reţinuţi pe 5 martie, în urma unei serii de 13 descinderi pe care polițiștii de la Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT le-au făcut în mai multe zone din Iași.

„În urma percheziţiilor au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive care ar fi fost folosite la prepararea substanţelor cu efecte psihoactive, precum şi produse preparate care ar fi fost pregătite în scopul comercializării către consumatorii de pe raza municipiului Iaşi“, au precizat la acea dată reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Gruparea trimisă în judecată de comercializarea unor substanțe interzise, etnobotanice, către elevii de liceu și studenți. Conform documentelor de la dosarul de urmărire penală, anchetatorii au găsit droguri până şi în scutecele copiilor sau în lenjeria intimă a femeilor.

Consumatorii erau văzuți drogați sau în sevraj

Martorii au afirmat că în zona caselor unor membri ai grupării au văzut, de multe ori, tineri întinși pe asfalt, drogați sau în sevraj.

„Mereu veneau elevi şi studenţi care îşi luau doza zilnică. De multe ori găseam tineri de liceu întinşi pe jos, la porţile oamenilor, parcă erau zombi. Culmea era că tinerii erau de familii bune, erau îmbrăcaţi frumos”, a spus un martor, citat de presa locală.

Pe lângă vânzarea de substanțe halucinogene, membrii grupării mai sunt suspectați și de comiterea a numeroase furturi.

Conform legii, traficul de droguri se pedepseşte cu închisoarea de până la 20 de ani, iar constituirea unui grup infracţional organizat, cu închisoarea de până la 10 ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: