Viaţa REALĂ a ZEIŢELOR Kumari din Nepal, copilele ce nu au voie să atingă pământul | GALERIE FOTO

Viaţa REALĂ a ZEIŢELOR Kumari din Nepal, copilele ce nu au voie să atingă pământul | GALERIE FOTO

"Zeiţele" Kumari din Nepal sunt venerate de mii de hinduşi şi budişti. Tinerele sunt selectate încă de la naştere şi până când ajung la pubertate, sunt considerate a fi încarnarea zeiţei Kali, protectoare împotriva forţelor răului şi purtătoare de noroc.

Potrivit Daily Mail, copilele care ajung să fie numite "Zeiţele" Kumari, care în nepaleză înseamnă "virgine", trebuie să treacă un test riguros de 32 de etape, iar apoi sunt investite cu un statut apropiat nemuririi.

Deşi sunt venerate şi tratate ca zeiţe, viaţa cestor fete nu este una uşoară. Sunt obligate să plece de acasă, să îşi trăiască toată copilăria ascunse în temple, de unde nu pot pleca decât dacă prezenţa lor este cerută la ceremonii de idolatrizare. În total, nu au voie să aibă mai mult de 13 apariţii pe an.

"Zeiţele" Kumari nu au voie să atingă pâmântul până la pubertate, aşa că sunt purtate pe braţe, în loje sau căruţe şi de multe ori nici nu ştiu să meargă. În privinţa educaţiei, cursurile în colectivitate sunt excluse. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar dacă pare o viaţă plină de privaţiuni, este singura pe care o cunosc până la pubertate, iar schimbarea care urmează este una la extremă. După prima menstuaţie, fetele sunt supuse unui ritual "Gufa" de 12 zile, iar statutul lor de "Zeiţe în viaţă" ia sfârşit şi brusc trebuie să înveţe să trăiască cu picioarele pe pământ.