Evenimentul Zilei > Actualitate > Viața nu este un CARNAVAL. Brazilia reală, văzută prin Google Street View | GALERIE FOTO
Viața nu este un CARNAVAL. Brazilia reală, văzută prin Google Street View | GALERIE FOTO

Viața nu este un CARNAVAL. Brazilia reală, văzută prin Google Street View | GALERIE FOTO

Dincolo de fastul carnavalului de la Rio de Janeiro, viața în Brazilia este mult mai tristă și mai lipsită de strălucire decât ne-am putea închipui.

Că situația nu este deloc roz, se poate observa cu ochiul liber dacă arunci o privire Google Street View. Traiul pentru oamenii obișnuiți nu este ușor, iar criminalitatea, sărăcia, mizeria, prostituția, bețivii și cânii vagabonzi fac parte din peisajul de zi cu zi.

O selecție de imagini, publicată de Klyker, este revelatorie în acest sens.

Rio de Janeiro este supranumită capitală mondială a carnavalului, iar sărbătoarea este evenimentul principal al anului care se desfăşoară cu șapte săptămâni înainte de Paști. Și chiar dacă la Rio carnavalul oficial durează patru zile, paradele de stradă se întind pe parcursul a două săptămâni, iar mii și mii de turişti sunt atrași anual de magia festivalului.

Ca o curiozitate, primul festival de la Rio datează din 1723, dar rădăcinile acestuia sunt mult mai vechi. Fesivalul este un mix de influențe din Europa şi Africa, de unde a fot adus. În Europa, festivalul era o sărbătoare păgână, iar în Roma antică era o formă de tribut adusă zeilor.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: