Evenimentul Zilei > Monden > John Malkovich va juca rolul unui român celebru. Filmările vor avea loc în România. Ce-a declarat marele actor despre personajul său?
John Malkovich va juca rolul unui român celebru. Filmările vor avea loc în România. Ce-a declarat marele actor despre personajul său?

John Malkovich va juca rolul unui român celebru. Filmările vor avea loc în România. Ce-a declarat marele actor despre personajul său?

Rolul renumitului dirijor român Sergiu Celibidache, în filmul biografic „The Yellow Tie” va fi interpretat de cunoscutul actor american, John Malkovich. El a declarat că este „încântat și onorat” pentru această oportunitate.

Filmul se bazează pe scenariul scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celibidachi, și James Olivier („Octav”), este una biografică, ce urmărește viața lui Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori din lume, considerat fie un geniu, fiu un nebun de către comunitatea convențională a muzicii clasice.

John Malkovich îl va juca pe seniorul Sergiu Celibidache. Pentru versiunea mai tânără fiind încă în derulare discuții cu potențiali interpreți.

„Sunt încântat și onorat că mi s-a dat oportunitatea de a-l interpreta pe Sergiu Celibidache”, a spus John Malkovich. „Un talent unic și singular, el este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din ultimulsecol. Să-l interpretez în ultima perioadă a vieții va fi călătorie provocatoare și fascinantă”, a spus celebrul actor.

Filmările debutează în vara viitoare, în România

Filmările sunt programate să se deruleze în România în primăvara și vara anului 2022. Producători vor fi Adela Vrînceanu Celebidachi, soția lui Serge Ioan Celibidachi, Cristina Dobrițoiu, Titi Rădoaie and James Olivier, potrivit Variety.

„The Yellow Tie” (Cravata galbenă – engl) este o coproducție internațională între Oblique Media Film, din Rmânia, și Celi Films, din Marea Britanie.

John Malkovich nu este la prima întâlnire cu lumea muzicii clasice românești. Celebrul actor a jucat rolul unui criminal în serie chiar pe scena Ateneului Român, la ediția din 2013 a Festivalului „George Enescu”.

Spectacolul „The Infernal comedy” (Confesiunile unui ucigas in serie), opera compusă de dirijorul austriac Martin Haselbock, împreună cu actorul american John Malkovich si cu regizorul austriac Michael Sturminger, îi aduce laolaltă pe John Malkovich, Wiener Akademie, dirijorul Martin Haselbock și sopranele Laura Aikin și Marie Arnet și a fost pus în scenă pentru prima dată în anul 2008, s-a jucat în întreaga lume cu casa închisă, iar cel de la București a încheiat turneul, scrie Varity, potrivit Gîndul.

Viața marelui muzician român

Sergiu Celibidache, născut pe 28 iunie 1912, în orașul Roman din județul Neamț, a fost dirijor și compozitor, membru de onoare al Academiei Române. El și-a început cariera de dirijor la 33 de ani, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, atunci când l-a înlocuit pe Wilhelm Furtwangler, în anii care au urmat după cel de-Al Doilea Război Mondial.

În 1979, a devenit dirijorul principal al orchestrei pe care a transformat-o într-unul dintre cele mai bune ansambluri din lume și de care i-a rămas legat numele: Orchestra Filarmonicii din Munchen. A dirijat sute de concerte, iar stilul său unic l-a făcut să fie considerat unul dintre cei mai apreciați dirijori din toate timpurile.

Muzicianul român a murit la vârsta de 84 de ani, pe 14 august 1996, în orașul Neuville-sur-Essonne din Franța.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: