Viaţa lui Papan, demnă de transformat în film

Viaţa lui Papan, demnă de transformat în film

După moartea tragică a actorului din filmul lui Florin Şerban, mulţi s-au gândit că povestea lui Papan Chilibar ar trebui transpusă pe marele ecran.

Viaţa lui nu este una tipică. Începe ca orice poveste a unui copil care provine dintr-o familie de condiţie modestă şi care trăieşte într-un mediu rău famat. La o vârstă fragedă el a ajuns în puşcărie, iar după ce a fost eliberat s-a căsătorit cu o fată de numai 16 ani, cu care a avut un copil. Întorsătura de situaţie şi modul în care a ajuns Papan Chilibar în lumina reflectoarelor face însă ca povestea lui să fie demnă de transformat într-un lungmetraj biografic.

Reprezentanţii Strada Film recunosc că mulţi oameni din domeniu şi-au arătat interesul pentru realizarea unei pelicule care să aibă ca subiect ascensiunea lui Papan Chilibar, arestarea lui pentru furt şi moartea prematură la doar 21 de ani.

Producătorul Daniel Mitulescu exclude posibilitatea realizării unui astfel de film în viitorul apropiat. "E greu să ne gândim la asta pentru că tragedia este prea recentă. În niciun caz nu se va începe producţia unui astfel de film anul acesta", a adăugat el. Ideea, însă, rămâne valabilă, mulţi oameni, atât din lumea filmului, cât şi fani ai actorului din "Eu când vreau să fluier, fluier" spunând că povestea vieţii lui merită răspândită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Papan în faţa camerelor

Între timp, Ivana Mladenovic va lansa documentarul realizat înainte de moartea lui Papan, "Viaţa în pătrăţele". Producţia spune povestea a patru deţinuţi eliberaţi din închisoare. Unul dintre ei este actorul care abia debutase în filmul lui Florin Şerban. Papan a fost deja întruchipat într-un scurtmetraj realizat de studenţii de la Facultatea de Regie din Bucureşti.

Debutul său în film a însemnat eliberarea din închisoare şi şansa de a fi remarcat de cei mai importanţi oameni ai industriei. Florin Şerban voia să îi ofere tânărului un rol principal într-un alt film al său. Papan a jucat rolul lui "Ursu’" în pelicula regizorului român, el întruchipându-l pe prietenul cel mai bun al protagonistului, George Piştereanu, cel care îl interpretează pe personajul Silviu.

Atunci când echipa lungmetrajului a fost invitată la Festivalul de Film de la Berlin, Papan şi-a însoţit colegii şi a avut şansa să păşească pe covorul roşu alături de actori mari din industria cinematografică. Momentul l-a impresionat profund, el declarând într-un interviu că "atunci când am călcat eu pe covorul roşu s-au creeat nişte emoţii în mine... a fost mişto, mult mai tare decât mi-am imaginat".

Papan a murit la doar 21 de ani

Papan a murit pe 12 iunie 2011, în casa lui, după ce a fost externat de la Spitalul Fundeni din Capitală pentru a fi alături de cei dragi în ultimele clipe de viaţă.

El fusese diagnosticat încă din luna februarie cu leucemie şi, în ciuda eforturilor, doctorii nu a mai putut face nimic. Mulţi oameni oferiseră ajutor financiar şi moral familiei. Toţi actorii din producţia lui Florin Şerban şi-au exprimat regretele pentru moartea prematură a lui Papan şi şi-au arătat suportul faţă de tânăra soţie şi fetiţa acestuia, în momentul în care au auzit vestea morţii tânărului cu un talent impresionant la actorie.

"Colegii lui, Ada Condeescu şi George Piştereanu, regizorii Florin Şerban şi Cătălin Mitulescu şi întreaga echipă Strada Film regretă nespus cele întâmplate şi sunt alături de familia lui Papan", au declarat cei de la Strada Film într-un comunicat emis la câteva ore după ce se aflase tragica veste. El a fost însoţit pe ultimul drum de zeci de oameni, atât rude, cât şi reprezentanţi din industria filmului care l-au cunoscut. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/R64TEEZC9UU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>