Evenimentul Zilei > Actualitate > Viaţa la -25%: garderobă de firmă, cu bani puţini
Viaţa la -25%: garderobă de firmă, cu bani puţini

Viaţa la -25%: garderobă de firmă, cu bani puţini

Cele mai mici preţuri la îmbrăcăminte şi încălţăminte pot fi găsite în magazinele de tip outlet.

Au haine de firmă, la preţuri mici, reduse cu până la 80%-90% tot timpul anului. Magazinele de tip outlet pot fi o alternativă accesibilă pentru cei care vor să-şi împrospăteze garderoba cu bani puţini. Poate nu sunt la "ultima modă", dar sunt colecţii ale cunoscutelor firme din comerţ şi au o bună calitate.

Alina are 27 de ani, este de profesie medic rezident şi se prezintă drept este una dintre fanele acestor magazine. "Nu-mi permit să-mi cumpăr multe haine din malluri, aşa că atunci când am timp dau câte o tură pe la un outlet, de unde îmi pot cumpăra mai multe produse cu o sumă pe care în oraş aş da-o pe unul singur", spune ea. Care sunt recomandările tinerei?

Una dintre cele mai populare destinaţii pentru bucureşteni, dar şi pentru locuitorii din Buzău, Brăila, Constanţa şi Comăneşti este magazinul Mini- Prix. "Produse de la Bershka, Lefties, Mango, Terranova sau Stradivarius, care păreau aproape inaccesibile în mall, ajung aici la preţuri tentante", spune ea.

Balerinii costă de la 19 lei, o pereche de pantofi de piele porneşte de la 43 de lei, iar pentru femeile care "trăiesc pe picior mare", la propriu, se aplică un discount suplimentar de 30%. Tricourile costă de la 13 lei, cămăşile de la 19 lei, iar pantalonii de la 35 de lei.

Pentru bărbaţi există bermude cu 19 lei, cămăşi cu 24 de lei şi sacouri cu 60 de lei. "Pentru a beneficia de aceste tarife, clienţii trebuie însă să se înarmeze cu multă răbdare – ca să caute prin standuri şi să aştepte apoi la cozile formate la cabinele de probă şi casierii", îi sfătuieşte Alina.

Periplu în afara Capitalei

Outleturile de mari dimensiuni nu şi-au făcut loc în centrul oraşului, dar pot fi găsite la intrarea pe autostrada Bucureşti- Piteşti şi pe DN 1. În Militari se află Fashion House, sub acoperişul căruia s-au adăpostit zeci de branduri. Tricourile de firmă pornesc de la 29 de lei, cămăşile de la Bigotti au preţuri de la 95 de lei, tenişii Converse costă între 100 şi 150 de lei, iar pantofii bărbăteşti, de la 150 de lei.

Pe DN 1, la intrarea în comuna Tâncăbeşti, nu departe de fostul complex Prisma, şi-a făcut loc de la finele lunii martie "Money Penny". Magazinul este ticsit de haine ce poartă etichete de branduri renumite, cum ar fi: Zara, Bershka, H&M şi multe altele. Doamnele care l-au vizitat susţin că preţurile nu sar de 30 de lei/produs.

OPŢIUNI DE CRIZĂ

Magazinele cu preţ unic, o alternativă

Antoaneta Etves

"Magazinele de cartier, care au vitrinele «tapetate» cu afişe de genul «Orice produs la 12, 15 sau 20 de lei», sau cele care vând produse second-hand au şi produse de calitate, mai ales în zilele în care sosesc maşinile cu marfă", susţin, la unison, mai multe cliente fidele.

Şi, dacă ţinem cont de faptul că în orice cartier al Bucureştiului funcţionează cel puţin două astfel de magazine, putem spune că doamnele chiar au de unde alege. Spre exemplu, în staţia RATB – Străduinţei, din Berceni, există nu mai puţin de cinci magazine cu preţ unic – două de îmbrăcăminte şi trei "mixte", în care se comercializează şi haine, şi încălţăminte.

"Am prins momentul în care au adus marfă, aşa că am găsit un tricou dintr-un material bun la doar 17 lei şi un pantalon pentru soţul meu, excelent pentru o partidă de fotbal, la numai 10 lei", explică o profesoară, de ceva timp clientă fidelă a magazinelor din Berceni.

Oferte similare pot fi găsite şi în magazine din apropierea Gării de Nord, din Drumul Taberei sau din Militari.


IMPOSIBIL DE IGNORAT. Magazinele cu preţ unic sunt vizitate tot mai des
de bucureştence angajate la stat
FOTO: EVZ


"Imitaţii" ale brandurilor

Multe articole vândute aici imită modelele de jachete şi pantaloni ale mărcilor renumite. Aşa se face că un model de jachetă, care, în orice mall, costă aproximativ 60 de lei, poate fi achiziţionat din magazinele cu preţuri unice cu 15 lei.

"Singura diferenţă între cele două produse constă în cusătură, care, în cazul brandurilor, este mai fină", explică un comerciant. "Cumpăr din astfel de magazine haine «de toată ziua». Am ales acum o rochie pe care pot să o îmbrac atunci când merg cu cel mic în parc. Am dat pe ea 15 lei şi este din bumbac 100%", spune doamna Elena, în timp ce scotoceşte într-un coş imens după un pantalon măsura XL.

"Eu văd magazinele cu produse second-hand ca pe nişte «comori prăfuite». Găsesc haine de calitate, la preţuri accesibile, 20-30 de lei bucata. Unele sunt aproape noi", ne lămureşte, câteve minute mai târziu, o educatoare, în timp ce probează o cămaşă "de firmă", într-un magazin din zona "Niţu Vasile".

DIN ŢARĂ

Haine şi pantofi din outlet

Iaşi. Haine de calitate, la preţuri accesibile, pot fi cumpărate de ieşeni ori din outleturile RVl Ravioli ( în spatele Mitropoliei) şi Mancetta (în cartierul Tătăraşi), fie comandându-le pe internet. Oferta on-line cuprinde mai multe site-uri cu produse de firmă la preţuri mai mici: www.outletones. ro, www.outlet-iasi.com sau www.haineiasi.eu. În acest din urmă caz, cumpărătorii pot beneficia şi de diverse promoţii. (Maria Craus)

Timişoara. Şi în vestul ţării, magazinele de tip outlet le oferă clienţilor varianta cea mai accesibilă de a-şi cumpăra haine. Astfel, la outletul RoAltoGradimento, de pe Str. Circumvalaţiunii, pot găsi încălţăminte la preţ de producător, iar în privinţa hainelor pot opta pentru outletul Textil Point, de pe Bd. Eroilor. (Georgeta Petrovici)