Viaţă de golgheter român: Ianis Zicu, exilat în Bulgaria

Viaţă de golgheter român: Ianis Zicu, exilat în Bulgaria

Tunarul ultimei ediţii din Liga I la fotbal s-a înţeles cu echipa bulgară ŢSKA Sofia. La "Steaua Bulgariei", fostul atacant al Timişoarei va fi coleg şi cu româno-finlandezul Tomi Petrescu.

Bulgarii de la ŢSKA Sofia au achitat ieri clauza de reziliere a fotbalistului Ianis Zicu, în valoare de o jumătate de milion de euro, şi l-au luat pe golgheterul ultimei ediţii din Liga I.

Cu toate că Zicu (27 de ani) a înscris de 18 ori pentru FC Timişoara în sezonul trecut, retrogradarea bănăţenilor din pricina problemelor cu licenţa l-a trimis în exil la sud de Dunăre pe fostul jucător al echipelor Farul, Dinamo, Inter Milano şi AC Parma. La Sofia, Zicu va avea un contract generos: 400.000 de euro pe sezon.

Titlul de golgheter în Liga I pare să nu mai însemne mai nimic pe piaţa transferurilor. Dacă la începutul anilor 2000, Marius Niculae pleca la Sporting Lisabona, iar Claudiu Răducanu era achiziţionat de Espanyol Barcelona, în ultimii ani, cluburile importante nu s-au mai repezit să cumpere atacanţi din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

ŢSKA Sofia a încheiat sezonul trecut pe locul 3, la mare distanţă de campioana Litex Loveci şi de ocupanta poziţiei secunde, Levski. "Militarii" au cucerit însă Cupa Bulgariei, im punân du-se în finală în faţa unei alte echipe din Sofia, Slavia.

Va fi coleg cu Michel Platini

ŢSKA are un lot cosmopolit. La "Steaua Bulgariei", fostul bănăţean va fi coleg cu Tomi Petrescu, jucătorul finlandez de origine română, dar şi cu Michel Platini, un atacant brazilian care a evoluat şi în Hong Kong. La ŢSKA Sofia au mai activat Ioan Andone, Daniel Pancu, Eugen Trică şi Florentin Petre.