Evenimentul Zilei > Actualitate > Viața de ex-ministru al Internelor. Marcel Vela nu taie frunza la câini. Le taie blana!
Viața de ex-ministru al Internelor. Marcel Vela nu taie frunza la câini. Le taie blana!

Viața de ex-ministru al Internelor. Marcel Vela nu taie frunza la câini. Le taie blana!

Fostul ministru de Interne, Marcel Vela, a postat în acest weekend, pe rețelele de socializare, o imagine care a atras mii de aprecieri și nenumărate comentarii.

Marcel Velea, fostul ministru de Interne și actualmente senator de Caraș Severin este un mare iubitor de animale. Inclusiv în timpul mandatului de ministru a avut mai multe inițiative și luări de poziție în sprijinul necuvântătoarelor și pentru o legislație care să le protejeze.

Nu o dată, politicianul s-a fotografiat alături de câinii polițiști sau a apărut cu câte un pui de cățel în brațe. În spiritul acestei atutudini, Vela a postat în acest weekend o imagine cu unul dintre cei mai bun prieteni ai săi, Blacky pentru care a devenit…hair stilist.

”Dragi prieteni,

Sunt activități pe care le poți evita și unele pe care nu doar că nu vrei să le eviți, dar îți fac ziua și mai frumoasă! 🙂
Dacă tot am traversat schimbări în plan profesional, datorită unuia dintre prietenii mei cei mai buni, Blacky, am devenit și hair-stylist pentru o zi…după cum vedeți.” a scris senatorul la descrierea fotografiei. Imediat, sute de fani au apreciat postarea și au comentat, felicitându-l pe Vela pentru atutudinea față de aninale.

A luptat pentru înființarea Poliției Animalelor

În calitate de ministrul de Interne, Marcel Vela, a luptat pentru ca Guvernul din care a făcut parte să aprobe înfiinţarea Poliţiei Animalelor, cu structuri în toate judeţele. Noul serviciu urma să funcţioneze cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari, dar şi cu dotari la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor.

„Guvernul României a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor. O dorinţă a noastră a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti”, declara Marcel Vela în ocombrie 2020.