Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestul sălbatic. O haită de șacali a ajuns la limita Timișoarei
Vestul sălbatic. O haită de șacali a ajuns la limita Timișoarei

Vestul sălbatic. O haită de șacali a ajuns la limita Timișoarei

O haită de șacali a fost filmată, noaptea trecută, la granița Timișoarei. Un bărbat din comuna Giroc a numărat nu mai puțin de șapte șacali, și i-a filmat, în speranța că va mobiliza autoritățile să ia măsuri.

De ani de zile haitele de șacali au cucerit Banatul, iar vânătorii din Timiș și Caraș Severin nu ezită să îi împuște. Animale vorace, șacalii au ajuns până în zonele intens populate și fac ravagii printre animalele domestice și sălbatice ce le ies în cale. Vânătorii spun că șacalii sunt mai periculoși chiar decât vulpile sau lupii și că pot ataca și oamenii. De aceea, cu ordin de la conducerea AJVPS, pot împușca oricâți.

”Noii noștri vecini, 7 la număr, au apărut pe strada Ecoului colș cu Jupiter, în Giroc”, arată Cosmin Trailov.

Originari din Asia și Africa, șacalii aurii sunt, potrovit zoologilor, animale carnivore sălbatice de temut.  Se știe că trăiesc în haite și că se înmulțesc rapid. Inițial s-au adaptat în zonele mediteraneene din Sudul Europei, după care au început să migreze spre Balcani. Șacalii au ajuns deja în Serbia, Bulgaria, Ungaria și România. La noi au cucerit mai întâi Dobrogea, iar apoi s-au extins în Banat.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: