Continuă audierile din Comisia SRI. După dezvăluirile extrem de dure și de controversate făcute fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, nume grele au trecut, până în prezent, prin fața comisiei. Astăzi, potrivit anunțului făcut de Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, la audieri va fi chemată Elena Udrea, după ce miercuri a fost audiat, din nou, Daniel Dragomir. Reamintim că totul a pornit de la dezvăluirile făcute de Dragomir despre hibele sistemului de justiție, dar și despre încrengătura binomului SRI-DNA, fostul ofițer oferind comisiei celebra lista a celor 65 de persoane care vor ajunge, rând pe rând, în fața comisiei SRI pentru a infirma sau confirma devoalările făcute de Dragomir.
„Joi va fi prezentă la comisie doamna Elena Udrea şi rămâne ca, săptămâna viitoare, dintre cei pe care i-am anunţat în prima etapă, să-l invităm pe domnul Traian Băsescu, să stabilim cu dânsul. Mi-a confirmat că va veni la comisie”, a declarat Claudiu Manda, potrivit stiripesurse.ro.
LISTA LUI DRAGOMIR. NUME GRELE, audiate astăzi de Comisia de Control a SRI
Noi informații care pot RESETA SISTEMUL!
Miercuri seara, Claudiu Manda, președintele Comisie de Control SRI din Parlament, a declarat, la finalul unei noi reprize de audieri, că fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a adus dovezi prin care să demonstreze că o anumită persoană din conducerea principalului Serviciu Secret al țării a intervenit pentru un politician din conducerea Camerei Deputaților. Probabil cea mai șocantă dezvăluire făcută de Manda, este cea care se referă dezvăluirile fostului jucător Ovidiu Puțura, care a afirmat în fața Comisie că între 2012 și 2016 majoritatea miniștrilor din Guvernul României au fost interceptați pe mandate de siguranță națională.
Fostul angajat al SRI Daniel Dragomir a declarat, în 19 septembrie, după ce a fost audiat în comisie, că a prezentat membrilor acesteia o listă cu 65 de persoane care, în opinia sa, ar trebui audiate „pentru înţelegerea statului paralel”. El a precizat că lista cuprinde ofiţeri activi şi în rezervă ai SRI, oameni politici, oameni de afaceri şi din media.
„Am discutat despre culoarele din Justiţie şi despre chestiunile referitoare la siguranţa naţională. Am dat o declaraţie cuprinzătoare. Am dat şi documente, pe care am considerat necesar că membrii Comisiei ar trebui să le vadă, în sensul înţelegerii a ceea ce eu am numit statul paralel în ultimii ani. Am prezentat şi o listă de persoane, va fi avută în vedere, de 65 de persoane care eu consider că ar putea fi audiate pentru înţelegerea statului paralel. Sunt persoane ofiţeri activi ai SRI, ofiţeri în rezervă ai Serviciului, oameni politici, oameni de afaceri şi oameni din media", a spus Dragomir.
SESIZAREA făcută de Daniel Dragomir schimbă REGULILE JOCULUI în Comisia SRI! MODIFICĂRILE răstoarnă TOTUL în audierea lui GHIȚĂ!
Reamintim că tot după o sesizare făcută de Daniel Dragomir se schimbă regulile jocului și în cadrul Comisiei SRI! Mai exact, Hotărârea nr. 30/1993 privind organizarea și funcționarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații va fi modificată, iar noul proiect va fi supus cel mai probabil dezbaterii în ședințele Birourilor permanente reunite, respectiv plenului reunit de miercuri, a anunțat președintele comisiei, Claudiu Manda.
Totul a pornit de la o sesizare a fostului colonel SRI Daniel Dragomir, care l-a reclamat pe deputatul PNL Cezar Preda că ar fi încălcat Hotărârea nr. 30, pentru că ar fi făcut prezentări care aveau raport clasificat.
Lista lui Dragomir. Comisia SRI a DEZVĂLUIT cine sunt cele 65 de persoane care ar trebui AUDIATE
„Am mai decis să introducem obligația persoanelor să vină la comisie, să prezinte comisiei aspecte pe care considerăm sau consideră că le au de adus în atenția comisiei noastre. Și, pornind de la discuția Dragomir-Preda, am hotărât să modificăm prevederile Hotărârii Parlamentului care stabilea că ședințele comisiei au carcater de informații clasificate și vom introduce un text în care spunem că toate ședințele comisiei se desfășoară cu respectarea prevederii Legii 182- legea informațiilor clasificate.
În sensul că, dacă nu facem referire la discuții sau informații care sunt cu caracter secret, stric secret, secret de serviciu sau secret de stat, sunt lucruri pe care le putem dezvolta, comunica în cadrul comisiei. Și înseamnă că discuția pe care putem să o avem prin videoconferință cu dl Ghiță se poate face atâta timp cât nu va face referiri la documente care să nu fie cu caracter de informații clasificate. Așa că putem să îl audiem prin videoconferință, exact așa cum a fost audiat și la instanțe „a explicat Manda.