Evenimentul Zilei > Social > Vești proaste pentru turiștii români. Veneția se închide. În ce condiții va mai putea fi vizitat faimosul oraș
Vești proaste pentru turiștii români. Veneția se închide. În ce condiții va mai putea fi vizitat faimosul oraș

Vești proaste pentru turiștii români. Veneția se închide. În ce condiții va mai putea fi vizitat faimosul oraș

Ziarul italian La Stampa a scris în cursul weekendului despre un pachet de măsuri menit să țină sub control numărul de turiști în Veneția.

Veneția va introduce o taxă de intrare pentru turiști pentru a încerca să împiedice luarea cu asalt a orașului turistic de către numerele ridicate de vizitatori. Este vorba despre măsuri ca introducerea unei taxe de intrare, obligativitatea înscrierii în avans pentru vizitarea orașului și instalarea unor turnichete electronice la intrările Veneției.

Măsurile ar urma să devină obligatorii începând cu vara lui 2022.

Taxa de intrare ar urma să varieze între 3 și 10 euro, în funcție de sezon, potrivit ziarului amintit.
Rezidenții și rudele lor, copiii sub vârsta de 6 ani și persoanele care au cazări la hotelurile locale vor fi exceptate de măsuri.
Autoritățile au aprobat pachetul de măsuri săptămâna trecută după ce au fost amânate în mod repetat, în parte din cauza efectelor pandemiei de COVID-19 asupra turismului.

Autoritățile italiene intenționau inițial ca măsurile sa fie introduse din 2019.

În jur de 80.000 de persoane au vizitat zilnic orașul italian în ultimele săptămâni după ce în perioada de vârf a pandemiei turiștii au dispărut aproape complet din Veneția.

Veneția se confruntă cu probleme din cauza numărului mare de turiști de mai mulți ani, numărul mare de vizitatori ducând la aglomerarea străzilor sale înguste și ocazional la blocarea canalelor. Deja navelor de croazieră de mari dimensiuni li s-a interzis accesul în centrul orașului de la începutul lunii august.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: