Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești proaste pentru Berlusconi înainte de alegeri. Fostul premier are COVID 19
Vești proaste pentru Berlusconi înainte de alegeri. Fostul premier are COVID 19

Vești proaste pentru Berlusconi înainte de alegeri. Fostul premier are COVID 19

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus și se află în izolare la domiciliul său.

Informația despre starea de sănătate a fostului premier italian a apărut mai întâi în mass-media italiană, pe surse și a fost confirmată, ulterior, de staff-ul său. Berlusconi  va împlini 84 de ani la finalul acestei luni.

Medicul personal al fostului premier, Alberto Zangrillo, a declarat presei, la spitalul San Raffaele din Milano, că deși nu prezenta simptomele bolii, Silvio Berlusconi a decis să se testeze pentru depistarea noului coronavirus din cauza recentei sale şederi în Sardinia.

El s-a întors recent, acasă, dintr-o vacanţă în Sardinia, zonă în care s-a înregistrat o creştere accentuată a numărului cazurilor de COVID-19 în luna august. Trebuie spus că această insula din Marea Mediterană a devenit destinația turistică preferată de foarte mulți turiști din întreaga Italie care au preferat să-și petreacă aici vacanțele.

Chiar dacă se va afla în izolare, Silvio Berlusconi va continua să lucreze de la reşedinţa sa din Arcore, în apropiere de Milano, şi va continua să susţină campaniile electorale ale candidaţilor partidului Forza Italia, după cum a precizat staff-ul său într-un comunicat de presă. Aceștia vor participa la alegerile locale ce se vor desfășura în Italia, în luna septembrie.

Politicienii din întreg spectrul politic i-au trimis mesaje de sprijin lui Silvio Berlusconi, care a fost de patru ori prim-ministru al ţării.

„Vreau să-i urez lui Silvio Berlusconi însănătoşire grabnică în numele membrilor noştri. Va lupta şi această bătălie cu forţă”, a scris pe Twitter liderul Partidului Democrat Nicola Zingaretti. De atlfel acesta a suferit de COVID-19, dar s-a restabilit complet.

Italia, care s-a confruntat cu unul dintre cele mai negre bilanţuri ale pandemiei din Europa, cu 270.000 de cazuri confirmate şi circa 35.000 de decese, a reuşit să limiteze contagiunea după perioada de vârf înregistrată în lunile martie şi aprilie. Totuşi, ţara a înregistrat o creştere constantă a numărului de cazuri noi în luna august, experţii punând acest lucru pe seama adunărilor de persoane asociate cu vacanţele şi viaţa de noapte.

UDMR nu-i iartă pe liberali și nici pe Iohannis: „Este o improvizaţie totală…”

Iohannis se pronunță împotriva traseismului dar nu cere PNL să renunțe la traseiști

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: