Veşti proaste de la ANM. Temperaturile scad, vin ploile, descărcări electrice și grindină, astăzi, 18 septembrie 2021

Veşti proaste de la ANM. Temperaturile scad, vin ploile, descărcări electrice și grindină, astăzi, 18 septembrie 2021

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 18 septembrie 2021. Vremea va fi în general instabilă vor fi ploi, frecvente descărcări electrice și izolat posibile căderi de grindină, în nordul și sud-estul țării.

Meteorologii au emis o informare meteo iar veştile nu sunt tocmai bune, vor fi cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului. Sâmbătă în regiunile intracarpatice și la munte înnorările vor persista, local va ploua, iar pe alocuri, îndeosebi în cele centrale ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. În restul zonelor, înnorările temporar vor fi accentuate și vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii.

Prognoza meteo 18 septembrie 2021, în ţară

Va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest și pe alocuri în rest. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30...40 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h”, au precizat meteorologii, referindu-se la prima parte a zilei de 18 septembrie 2021.  Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

Vin ploile în toată țara

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, dar în sud și în sud-est se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros și va ploua, local în jumătatea de nord a țării, și pe arii mai restrânse în sud-est, unde ploile vor avea mai ales caracter de aversă, vor fi frecvente descărcări electrice și izolat posibile căderi de grindină. Îndeosebi în nord-vest cantitățile de apă pe alocuri vor depăși 15 l/mp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari unde va sufla cu peste 70 km/h, iar pe parcursul zilei, local în sud și centru, și pe arii restrânse în nord-est, cu viteze în general de 45...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 7 grade în estul Transilvaniei și 18 grade pe litoral.

Prognoza meteo, 18 septembrie,  București

În prima parte a zilei vor fi înnorări temporare, iar trecător vor fi posibile ploi slabe, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va avea intensificări temporare în prima parte a intervalului, cu viteze la rafală de până la 45 km/h, apoi va diminua în intensitate. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă de 12...13 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo, 18 septembrie, în principalele orașe din țară

Alba Iulia: 22 de grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 64%, Vânt: 19 km/h

Craiova: 27 de grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 40%, Vânt: 31 km/h

Târgu Jiu: 26 de grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 48%, Vânt: 11 km/h

Slatina: 27 de grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 42%, Vânt: 26 km/h

Suceava: 21 de grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 64%, Vânt: 16 km/h

Bacău: 23 de grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 68%, Vânt: 10 km/h

Botoșani: 23 de grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 60%, Vânt: 16 km/h

La Arad și Timișoara vor fi doar 24 de grade, la Satu Mare 19,  Constanța 26, cu averse însoțite de fulgere și furtuni.