Evenimentul Zilei > Vremea > Vești proaste aduse de meteorologi pentru bucureșteni. Ce se întâmplă în Capitală la începutul săptămânii viitoare
Vești proaste aduse de meteorologi pentru bucureșteni. Ce se întâmplă în Capitală la începutul săptămânii viitoare

Vești proaste aduse de meteorologi pentru bucureșteni. Ce se întâmplă în Capitală la începutul săptămânii viitoare

Specialiștii de la ANM au informat că vremea va fi caniculară, în București, și la începutul săptămânii viitoare, care va fi marcată de temperaturi ridicate.

Vremea va deveni caniculară în zona municipiului Bucureşti, iar disconfortul termic se va accentua la începutul săptămânii viitoare, conform prognozei speciale pentru municipiul Bucureşti, ce a fost anunțată de reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vremea va fi caniculară în București până marți

Potrivit meteorologilor, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua la începutul săptămânii viitoare, când şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Valorile temperaturii maxime vor fi de 33…35 de grade duminică (15 august) şi de 35…37 de grade luni şi marţi (16 şi 17 august). Temperatura minimă va avea valori de 17…19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Duminică, 15 august 2021, temperaturile se mențin caniculare în mai multe regiuni ale țării, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

ANM a anunțat un cod galben de caniculă pentru data de 15 august. Valul de căldură, disconfortul termic deosebit de accentuat și temperaturile ridicate se vor resimți în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

„Duminică, izolat se vor atinge 37 – 38 de grade Celsius și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei. În zilele de luni, marți și miercuri (16, 17 și 18 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării”, au precizat meteorologii.

Cum va fi vremea, duminică, 15 august

Vântul va sufla slab și moderat, cerul se va menține în general senin, iar șansele de precipitații sunt reduse în aproape toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra 36 – 38 grade Celsius, 27 – 33 de grade Celsius la mare, în timp ce minimele vor atinge 9 grade Celsius în estul Transilvaniei, iar în Dealurile de Vest 15 – 23 de grade Celsius.

În Capitală, temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius, iar cea minima va fi cuprinsă între 18 – 19 grade Celsius. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări seara, iar vântul va sufla slab și moderat. Vor fi momente când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.