Evenimentul Zilei > International > Vești bune în lupta împotriva COVID-19. Se va dubla capacitatea de producție a unui vaccin
Vești bune în lupta împotriva COVID-19. Se va dubla capacitatea de producție a unui vaccin

Vești bune în lupta împotriva COVID-19. Se va dubla capacitatea de producție a unui vaccin

Laboratorul chinez Sinovac a anunțat dublarea capacității de producție a vaccinului împotriva COVID-19

Conform declarațiilor acum laboratorul va fi capabil să producă 2 miliarde de doze de vaccin anual.

Numele vaccinului produs în laboratorul Sinovac ne numește CoronaVac. Acesta face parte din cele patru vaccinuri aprobate de Guvernul chinez.

În urma testelor s-a dovedit ca are o eficacitate de aproximativ 50% în cazul prevenirii și de 80% pentru evitarea spitalizării.

Sinovac spune într-un comunicat de presă că a finalizat crearea unei a treia linii de producţie și este capabil să producă acum 2 miliarde de doze pe an. Sunt necesare două doze pentru fiecare persoană vaccinată.

Sinovac a precizat că a livrat deja 200 de milioane de doze în peste 20 de ţări. Grupul a adăugat că a primit autorizaţii pentru comercializarea produsului său în peste 30 de ţări.

Miercuri, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au declarat că vaccinurile produse de Sinovac şi Sinopharm sunt sigure şi eficace împotriva COVID-19, dar că sunt necesare mai multe date înainte de a recomanda utilizarea acestora.

„Există o lipsă de date (…) referitoare la vârstnici şi la cei care suferă de alte boli”, a estimat Grupul Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), din cadrul OMS.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: